Gençlerin Protesto Hakkı Korunmalı
Gençleri dinleyen CHP’li Çakırözer, son zamanlarda artan hukuksuz uygulamalara dikkat çekerek, gençlere yönelik soruşturmaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Öğrencilerin Anayasal haklarına sahip çıkıp protesto hakkını kullanmasının ardından, birçok gencin soruşturma ve cezalandırma tehdidi ile karşı karşıya kaldığını ifade etti. Çakırözer, “Üniversitelerde başlatılan soruşturmalarla gençlere gözdağı verilmeye çalışılıyor. Bu hukuksuz uygulamaların artık son bulmasını istiyoruz. Gençler sadece Anayasa’da yazan haklarını kullanıyorlar, bu hakları ellerinden almak haksızlıktır. Biz gençlerin yanındayız.” şeklinde konuştu.
Gençler Gelecek Endişesi Yaşıyor
Eskişehir’de birçok öğrenciye disiplin soruşturmaları açıldığını söyleyen Çakırözer, özellikle üniversite dışında gerçekleşen protestolara katılan gençlerin soruşturma tehdidi altında olduğunu vurguladı. Türkiye genelinde artan soruşturma dalgasının gençlerin gelecek endişelerini derinleştirdiğini ifade etti. Çakırözer, “Bazı gençler gözaltına alındı, tutuklandı ve sınavlarını kaçırdı. Aileleri, çocuklarını okullardan almak zorunda kalıyor. Bu haksız uygulamalar gençlerin geleceklerini karartmaya yöneliktir.” şeklinde konuştu.
Aileler Çocuklarının Arkasında Duruyor
Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Derin Taylan, yaşadıkları süreci anlatarak, öğrencilerin haklı taleplerini dile getirdiğini ve bu yüzden soruşturma tehdidi altında olduklarını belirtti. Taylan, “Protestolarımız sırasında hiçbir hukuksuzluk yapmadık, sadece haklarımızı aradık. Ancak bu durum bizi soruşturmalara maruz bıraktı ve bazı arkadaşlarımız okullarından uzaklaştırıldı. Bu haksız uygulamaların son bulmasını istiyoruz.” dedi.
Hukuksuz Soruşturmalar Durdurulmalı
Üniversite yönetimlerine seslenen Çakırözer, soruşturmaların durdurulması gerektiğini ve gençlerin Anayasa’da yazan haklarının korunması gerektiğini belirtti. Çakırözer, “Kimisine 4 farklı soruşturma açılmış, ancak içerikleri aynı. Bazı gençler ise üniversite dışında yapılan protestolara katıldıkları gerekçesiyle cezalandırılmak isteniyor. Bu hukuksuz uygulamalara son verilmeli ve gençlerin hakları korunmalıdır. Gençlerin üzerinden topluma gözdağı verilmesine izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.