6 yıl Sağlık Bakanlığı yaptı 12 dev hastane kondurdu

Fahrettin Koca’nın Sağlık Bakanlığı Döneminde Yapılan Hastaneler Tartışma Konusu!

Cumhurbaşkanlığı hükümet kabinesinde yaklaşık 6 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Grubu, 12 hastane inşa etti. Ancak CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Bal tutan parmağını yalar, 12 hastanenin tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerine yapıldı. Suyun başında kendisi var. Milletin arsası, kamunun arazisiyle Bakanın özel üniversitesini büyüttüler, yazıklar olsun” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Murat Emir, verdiği demeçte, “Fahrettin Koca… 12 yılda 12 hastane yapmış, hepsi teşvikli ve kamu arazisi üzerine inşa edilmiş. Gar binası, Tekel binası tahsis edildi. Vatandaşın ‘ortaokul yapın’ diye hibe ettiği arsaya çökmüşler, otopark yapıyorlar. Hepsinde imar işini bir yerinden uydurmuşlar. Koca’nın Sağlık Bakanı olduğu dönemde Medipol Hastanesi’ne 2023’ten bu yana 5,9 milyon lira destek sağlandı. Hastanelere gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 50 vergi indirimi ve KDV istisnası da sağlandı” ifadelerine yer verdi.

Emir ayrıca, Beykoz’daki Göksu Mesire Alanı’nın AKP’li üyelerin oylarıyla Medipol Üniversitesi’nin kurulduğu TESA Vakfı için ‘eğitim tesisi’ alanına dönüştürüldüğünü belirtti.

Fahrettin KocaANKARA GAR ALANI

Murat Emir, Ankara TCDD Garı’ndaki 17 dönümlük arazinin özel üniversite alanına dönüştürüldüğünü dile getirerek, “Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen bu alandaki imar planları iptal edildi. AOÇ’ye ait olmasına rağmen 555 bin metrekarelik başka bir arazi de Medipol’e tahsis edildi” şeklinde konuştu.

Related Posts

İstanbul görüşmeleri, onun atacağı adıma bakıyor: Herkesin gözü Putin’de

Putin’in önerdiği İstanbul görüşmeleri, liderlerin bizzat katılımı sağlanmadığı sürece başlayamadan çökmek üzere. Zelenski “Putin gelmeden İstanbul’a uçmam” derken Trump ise “ilerleme olursa gelirim” dedi. Kremlin ise hâlâ sessiz. Gözler, Rus liderin kararında.

İpek Özbey canlı yayında okudu! Ümit Özdağ’dan fesih kararıyla ilgili çarpıcı sözler

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ PKK’nın fesih sürecine ilişkin SÖZCÜ TV’de yayınlanan Kırmızı Beyaz’a özel açıklamalar yaptı. Özdağ’ın mesajını İpek Özbey canlı yayında okudu

Konya merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 18 gözaltı 8 tutuklama

Konya merkezli 5 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 18 şüpheliden 8’i tutuklandı. Yakalanan 22 düzensiz göçmen ise sınır dışı işlemleri için Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine teslim edildi.

İsrail hastaneyi hedef aldı, gazeteciyi öldürdü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda 1’i gazeteci 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Başta ABD olmak üzere batılı emperyalistlerin desteğini arkasına alan …

Bahçeli ve Demirtaş görüşmesi gerçekleşecek mi?

Dün terör örgütü PKK’nın fesih kararının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşeceği öne sürülürken, olası görüşmeye ilişkin dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.

ABD-İsrail arasında rüzgâr soğuk: Trump Netanyahu’yu aradan çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde Ortadoğu politikasında attığı adımlar Tel Aviv’de “İsrail’i devre dışı bırakma” hamleleri olarak görülmeye başladı. Son olarak Hamas ile doğrudan görüşmeler sonucunda, Gazze’deki İsrailli-Amerikalı rehine serbest bırakılırken, süreçten dışlanan Tel Aviv yönetiminde panik yaşanıyor.