63 kişi hayatını kaybetmişti: Tutar Apartmanı davasında 2 kişi tutuklandı

Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesince Tutar Apartmanı’nın C Blok’unun zemin katındaki dairede tadilat yaptırdıkları öne sürülen B.B. ve O.B. hakkında yeterli şüphe oluştuğundan Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmişti. 

“Binanın zemin katındaki dairede tadilat yaptığı ve bu tadilatın binaya zarar verdiği” tespit edilen B.B. ve oğlu O.B. savcılık talimatıyla kentte gözaltına alındı. 

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Zanlılar B.B. ve oğlu O.B. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları hakimlikçe “taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma” suçundan tutuklandı. 

Adana’da depremde yıkılan binalardaki yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma kapsamında 63 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişinin yaralandığı Tutar Apartmanı’nın C Bloğunun teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya hakkında 16 Şubat 2023’te tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Kolon betonlarından yapı uzmanlarınca alınan karotlar incelenmek üzere yapı ve zemin denetimi laboratuvarına gönderilmiş, çalışmalar sonucunda Tutar Apartmanı’nın C Blok’unun deprem dayanıklılık testini geçemediği belirlenmişti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx