9 Yaşındaki Çocuğa İleri Mitral Kapak Yetmezliğinde Başarıyla Ameliyat Yapıldı

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Özel Bir Başarı Hikayesi

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Özmen liderliğinde gerçekleştirilen özel bir ameliyat sonucunda, 9 yaşındaki bir hastanın ileri mitral kapak yetmezliği sorununa başarılı bir çözüm bulundu.

Hasta ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, “Toprak Mina isimli 9 yaşındaki hastamızın mitral kapağındaki ileri mitral kapak yetmezliği nedeniyle ameliyat kararı aldık. İlerleyen süreçte hastamızın mitral kapağını onarmak için özel bir yöntem uygulandı” dedi.

Ameliyat sırasında yapılan trianguler rezeksiyon ve neokord implantasyonu işlemlerinin ardından Doç. Dr. Rifat Özmen, hastanın sağlık durumunun olumlu bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Mitral kapak tamirinin önemine değinen Doç. Dr. Rifat Özmen, bu tür operasyonların hastaların ilaç kullanımı ve yaşam konforu açısından önemli avantajlar sağladığını vurguladı.

Ülkemizdeki belirli merkezlerde gerçekleştirilen mitral kapak tamiri operasyonları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, hastaların varfarin kullanımına bağlı yan etkilerden korunmalarının ve daha rahat bir yaşam sürmelerinin sağlandığını aktardı.

Doç. Dr. Rifat Özmen, başarılı operasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek hastasına acil şifalar diledi. – KAYSERİ

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangalın ısısına dikkat edin! Yanlış pişirilen et kansere davetiye çıkarabilir

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

‘Genç yaş grubunda kanser vakalarında artış yaşanıyor’

‘Genç yaş grubunda kanser vakalarında artış yaşanıyor’

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!