MHP’den “hasta mahkum” çağrısı: İyileşinceye kadar infazın geri bırakılması tartışma konusu olmamalıdır

T24 Haber Merkezi

MHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, hapis cezasının infazı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız, mahkûmun hayatı için kesin bir tehlike teşkil ediyorsa, iyileşinceye kadar infazın geri bırakılması gerektiğini belirtti.

Yıldız’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise insan hakları sözleşmelerine ve Anayasa’ya atıfta bulunarak şunları yazdı:

“Devletin gözetimi altındalar”

“Hapis cezasının infazı, mahkûmun hayatı için kesin bir tehlike teşkil ediyorsa, iyileşinceye kadar infazın geri bırakılması tartışma konusu olmamalıdır. İnsan Hakları Sözleşmelerinde ve Anayasamızın 17. maddesinde belirtildiği üzere; ‘her insan doğuştan gelen yaşama hakkına sahiptir.’ İnsan hakları içinde değer sırası bakımından ilk sırada yer alan yaşama hakkı diğer tüm hakların varlık sebebidir.

Devlet bu hakka saygı göstermekle yükümlü, etkin olarak korumakla görevlidir. Hükümlü ve tutuklular ile gözaltına alınan kişiler bakımından yaşama hakkı özel bir öneme sahiptir. Çünkü, bu kişiler devletin denetimi ve gözetimi altındadır.”

“İnfaz yasası yeniden yazılmalı” demişti

Geçmişte yaptığı açıklamalarda, Yıldız “Her tarafı delik deşik hale gelmiş İnfaz Yasası da yeni baştan yazılmalıdır” diyerek hapis cezasının infazı sürecine dikkat çekmişti.

“Aralık ayı itibarıyla 322 bin hükümlü, 56 bin 512 tutuklu olmak üzere toplam 378 bin 657 kişi cezaevinde bulunmaktadır. Hapis cezasının infazında, mahpusların iyileştirilmesinde emniyet, güvenlik, disiplin elbette önemlidir, hasta tutuklu ve hükümlülerin kaldıkları bu cezaevinin revirleri de hastane şartlarını taşımalıdır. Hasta mahkumlar mümkünse evlerine yakın yerlerde tutulmalıdır.”

 


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Related Posts

Akılalmaz ceza indirimi: ‘Geleceği etkilenmesin’

Bursa’daki olay, 31 Ağustos 2023’te Osmangazi’de meydana geldi. Otomobille seyir halinde olan Leyla-Hakkı Koca çifti arasında tartışma çıktı.

Saniye saniye kaydedildi: Skuter otomobile çarptı

Beylikdüzü’nde skuterla ilerleyen bir kişi, aynı anlarda U dönüşünün yasak olduğu yerden dönmeye çalışan otomobile çarptı. Şans eseri yaralanan kimsenin olmadığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Samsun’da yangında mahsur kalan kişinin imdadına ekipler yetişti

Samsun’da bir evde çıkan yangında mahsur kalan kişi, kurtarıldı.

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

İspanya ordusundan Akdeniz hamlesi: BAM Furor gemisi konuşlandırıldı

İspanya Silahlı Kuvvetleri, Akdeniz’deki egemenliğini korumak adına yeni bir adım attı. İspanya Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Deniz Operasyon Komutanlığı, Buque de Accion Maritima (BAM) sınıfı Furor gemisini Velez de la Gomera Kayalığı yakınlarına …

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı: ‘Gökçek dedikodu yapıyor!’

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan mali soruşturmada, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Soruşturmada, Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda İZBETON A.Ş. ile kooperatifler arasında imzalanan bazı sözleşmelerde yapılan suçlamalara cevap veren Aslanoğlu, kooperatif konusu üzerine 3 kere yargılandığını ve beraat ettiğini söyledi.