‘Van Gölü’nde taşınan yük yüzde 68 arttı’

Van Gölü Üzerinden Yapılan Demir Yolu Taşımacılığı Artıyor

Bakan Uraloğlu, İran ve diğer ülkelere demir yolu taşımacılığının Türkiye’nin en büyük feribotları Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi ile Van Gölü üzerinden yapıldığını açıkladı. Feribota vagon yükleyerek Van Gölü’nü geçen Bakan Uraloğlu, 2018’den bu yana Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi feribotları ile toplam 24 bin 127 sefer gerçekleştirildiğini belirtti. Bu süre zarfında Van Gölü’nden 417 bin 146 vagon ve 6 milyon 582 bin 540 ton yük taşındığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, 2023 yılında taşınan yük miktarının 283 bin 459 ton olduğunu ve 2024 yılında ise bu rakamın önceki yıla göre yüzde 68 artarak 476 bin 717 tona ulaştığını söyledi. Ayrıca, 2023 yılında 290 olan sefer sayısının da yüzde 26 artarak 2024 yılında 364’e yükseldiğini belirtti. Vagon sayısında da benzer bir artış görüldü; önceki yıl 13 bin 549 olan vagon sayısı, yüzde 14 artarak 2024 yılında 15 bin 471’e ulaştı.

‘Seyir Süresi 3,5 Saate İndi’

Bakan Uraloğlu, Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi feribotlarının Türk mühendisleri tarafından projelendirildiğini ve Türkiye’nin deniz ulaşımını güçlendirip ticaret hacmini artırdığını vurguladı. İran ve diğer ülkelere demir yolu ile MDF, çinko cevheri, demir çelik ürünleri, gıda, tahıl ve kimyasal ürünlerin ihraç edildiğini belirten Bakan Uraloğlu, her biri 50 vagon ve 350 yolcu taşıma kapasitesine sahip feribotlarla taşıma kapasitesinin arttığını ve seyir hızının yükselirken yakıt tüketiminin azaldığını dile getirdi. Ayrıca, Tatvan-Van arasındaki seyir süresinin 3,5 saate indiğini de sözlerine ekledi. (DHA)

Related Posts

GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem çalışmaları başladı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ile 3 üniversitenin ortak geliştirileceği yapay zeka destekli yazılım sayesinde, güneş enerji santrallerindeki (GES) panellerde meydana gelen arızaların anında ve nokta atışı tespit edilmesi amaçlanıyor.

Emtia piyasalarında Fed, Çin ve arz endişesi

Emtia piyasalarında, ABD ile Çin arasında gümrük tarifeleri konusunda müzakere umutlarının güçlenmesi ve ABD’de açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verisi etkili olurken, piyasalar haftayı karışık bir seyirle tamamladı.

TEKNOFEST KKTC’de son gün coşkusu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen TEKNOFEST’e katılmak isteyen ziyaretçiler, etkinliğin son gününde girişlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

O meslek de kayboluyor: Talep var, usta kalmadı!

Gaziantep’te 28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cengiz Canday, mesleğin çırak bulunamadığı için bitme noktasına geldiğini söyledi. Yeni ayakkabıların pahalılığı tamir talebini artırsa da zanaatkâr sayısı hızla azalıyor.

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Gerçek, TÜİK’in verilerinde değil mutfakta!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in 5 Mayıs’ta açıklayacağı enflasyon verileri öncesinde “Açıklanan her düşük oran, halkın maaşından ve sosyal haklarından çalınan zam demektir. Makyajlı verilerle bile gerçeği artık gizleyemiyorlar.” sözleriyle uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir