Depreme Karşı Güvenli Kent Vurgusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, afetlerde can kaybının olmaması için sağlam ve güvenli binalar ve dirençli kentler oluşturmak gerektiğini belirtti.

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde “6 Şubat Depremlerinin 2’nci Yılında Neler Oldu, Neler Yapılmalı” başlıklı panel düzenlendi.

Karasu, moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Depreme karşı önlemlerin afetler yaşanmadan alınması gerektiğini ifade eden Karasu, “Vatandaşlarımızın can kaybının olmaması için sağlam ve güvenli binaları, dirençli kentleri oluşturmamız gerekiyor.” dedi.

Karasu, İstanbul’un depreme hazırlanması için iktidar ile yerel yönetimlerin işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Önerilerini sıralayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, şöyle konuştu:

“Ülkemizin bir daha bu tarz acıları yaşamaması için konut stokunun yeniden gözden geçirilmesi, özellikle deprem bölgesindeki şehirlerde inşaat maliyetlerinin düşürülmesi, yerinde dönüşümde vatandaşlara verilen kredi ve hibelerin rakamlarının artırılması, özellikle ada bazlı dönüşümlerin önünün açılması gerekiyor.”

Karasu, yapı denetim sisteminin kalitesinin artırılması gerektiğini savundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova, Yüreğir, Ceyhan ve Karataş belediyeleri ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Adana İl Koordinasyon Kurulunca düzenlenen panelde, çeşitli üniversitelerden akademisyenler sunum yaptı.

Related Posts

Akılalmaz ceza indirimi: ‘Geleceği etkilenmesin’

Bursa’daki olay, 31 Ağustos 2023’te Osmangazi’de meydana geldi. Otomobille seyir halinde olan Leyla-Hakkı Koca çifti arasında tartışma çıktı.

Saniye saniye kaydedildi: Skuter otomobile çarptı

Beylikdüzü’nde skuterla ilerleyen bir kişi, aynı anlarda U dönüşünün yasak olduğu yerden dönmeye çalışan otomobile çarptı. Şans eseri yaralanan kimsenin olmadığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Samsun’da yangında mahsur kalan kişinin imdadına ekipler yetişti

Samsun’da bir evde çıkan yangında mahsur kalan kişi, kurtarıldı.

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

İspanya ordusundan Akdeniz hamlesi: BAM Furor gemisi konuşlandırıldı

İspanya Silahlı Kuvvetleri, Akdeniz’deki egemenliğini korumak adına yeni bir adım attı. İspanya Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Deniz Operasyon Komutanlığı, Buque de Accion Maritima (BAM) sınıfı Furor gemisini Velez de la Gomera Kayalığı yakınlarına …

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı: ‘Gökçek dedikodu yapıyor!’

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan mali soruşturmada, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Soruşturmada, Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda İZBETON A.Ş. ile kooperatifler arasında imzalanan bazı sözleşmelerde yapılan suçlamalara cevap veren Aslanoğlu, kooperatif konusu üzerine 3 kere yargılandığını ve beraat ettiğini söyledi.