Salim Güran’a Kürtçe görüşme yasağı iddiası

DUVAR– Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Tavşantepe Köyü’nde ölü bulunan Narin Güran’ı öldürmekten yargılanan amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, abi Enes Güran ağırlaştırılmış müebbet, komşusu Nevzat Bahtiyar ise 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Tutuklular 2 hafta önce Erzincan, Erzurum ve Adana’daki cezaevlerine sevk edildi.

Amida’nın haberine göre Erzurum Dumlu 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilen Salim Güran’ın Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatı Onur Akdağ, müvekkilinin hak ihlaline maruz kaldığını açıkladı.

Akdağ, Salim Güran’ın anadili olan Kürtçe telefon görüşmesi yapmasının yasaklandığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı: “Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevinde telefon görüşmelerinde ana dili olan Kürtçe konuşarak ailesi ile iletişime geçmesi yasaklandı, koğuşunda 3 tane ranza olmasına rağmen yerde uyumaya zorlanıyor ve haftada bir telefonla görüşme hakkı olduğu halde, gerekçesiz bir şekilde 15 günde bir ile sınırlandırıldı.”

Akdağ, konu ile ilgili yasal mercilere başvuracaklarını dile getirdi.

(ALINTI)

Related Posts

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı: ‘Gökçek dedikodu yapıyor!’

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan mali soruşturmada, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Soruşturmada, Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda İZBETON A.Ş. ile kooperatifler arasında imzalanan bazı sözleşmelerde yapılan suçlamalara cevap veren Aslanoğlu, kooperatif konusu üzerine 3 kere yargılandığını ve beraat ettiğini söyledi.

Güneş yakıp kavuracak! İstanbul Valiliği saat vererek uyarı yaptı: Dışarıya çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5-12 Temmuz tarihleri arasında hava sıcaklıklarının ülke genelinde 4-6 derece artacağını duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orman yangınlarına karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Emeklinin beklentisi boşa düştü! 120 TL beklerken 2 kuruş yuvarladılar!

TÜİK’in yayınladığı enflasyon rakamının ardından en düşük emekli maaşı da belli oldu. Kamuoyunda 17 bin TL beklentisi varken herhangi bir artışa gidilmedi. 120 TL yuvarlama beklentisi bile karşılanmazken yuvarlama miktarı 2 kuruş oldu.

Belediye duyurdu: 4-5 Temmuz’da denize girmek yasaklandı

Giresun’da olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek 4-5 Temmuz 2025 tarihlerinde yasaklandı.

İstanbul’da da yangın başladı! Sultangazi Kent Ormanı’nda yangın çıktı

Sultangazi Kent Ormanı’nda, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Ünlü rapçi Sean ‘Diddy’ Combs’un kefalet talebi reddedildi

Ünlü rapçi Sean ‘Diddy’ Combs’un kefalet talebi reddedildi. Yargıç, “Sanığın tehlike arz etmediğini açık ve ikna edici kanıtlarla ortaya koyması mümkün değildir.” ifadesini kullandı.