Emekli ikramiyeleri görüşülürken sıralar boş kaldı

TBMM’de Emekli İkramiyesi Hakkında Yeni Düzenlemeler Görüşülüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, emekli bayram ikramiyesinin artırılmasını da içeren Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşmeleri başladı.

Konuşmalar sırasında muhalefet milletvekilleri, artırılan miktarın yetersiz olduğunu belirterek bu rakamın asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini savundu.

Emekli ikramiyelerinin de ele alındığı görüşmelerde, salonda sadece 10’a yakın milletvekilinin bulunması ve milletvekillerinin sadece yoklama sırasında salona girmeleri dikkat çekiciydi.

Related Posts

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

ABD – Meksika sınırında kaçak silah alarmı

Meksika Savunma Bakanlığı ve Federal Başsavcılık tarafından Kongre’ye sunulan rapora göre, Kasım 2024 ile Mayıs 2025 arasında ABD’den Meksika’ya giren yasa dışı silahların yüzde 43’ü Teksas sınır geçişlerinden yapıldı. Bu dönemde 5 bin 869 ateşli …

Yunan liman işçileri, İsrail’e silah taşıyan gemiyi durdurmak için harekete geçti: ‘Ellerimizi kana bulamamalıyız’

İsrail’e gönderilmek üzere limandan hareket etmesi planlanan askeri malzeme yüklü bir gemiyi durdurmak için eylem kararı alan Yunanistan’ın Pire Limanı’ndaki çalışan işçiler, 14 Temmuz Pazartesi sabahı gemiyi engellemeye çalışacaklarını bildirdi.

DEM Partili Gergerlioğlu açıkladı: ‘PKK, 11 Temmuz’da Süleymaniye’de silah bırakacak’

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, terör örgütü PKK’nin 11 Temmuz Cuma günü Irak’ın Süleymaniye şehrinde silah bırakacağını açıkladı.

Gözlük satışına yasal fren: Denetimsiz satana 1 milyon TL ceza ve meslekten men!

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.