Kırşehir’de Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

MEB AKUB Kırşehir Ekibi Deprem Sonrası Enkaz Arama Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) Kırşehir ekibi tarafından deprem sonrası enkaz arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Güldiken Mahallesi’nde yer alan AFAD eğitim sahasında yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı. Öğretmenlerden oluşan 90 kişilik MEB AKUB ile AFAD personeli tatbikata katıldı. Tatbikatta senaryo gereği meydana gelen deprem sonrasında enkaz altında kalan yaralılar kurtarıldı. Depremin ilk dakikalarından itibaren bölgeye ekipler sevk edildi. Hasar gören binadaki beton bloklar ekipmanlarla kırılarak, enkaz altındaki yaralıların tahliyeleri yapıldı. Tatbikatta yaralıları canlandıran personelin kostüm, makyaj ve oyunculukları gerçeği aratmadı.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, tatbikatın ardından yaptığı konuşmada hem Kırşehir’de hem de farklı illerde oluşabilecek afetlere karşı hazırlıklı olup, vatandaşın hizmetine en iyi şekilde yansımasını amaçladıklarını söyledi.

MEB AKUB Kırşehir ekibinin yaptığı başarılı tatbikata MEB AKUB bünyesinde 90 MEB personeli katıldı. Bunlardan 31’i hafif kentsel arama kurtarma ekibi, 25’i barınma ve 34 personel ise psikososyal destek konusunda eğitim alıyor – KIRŞEHİR

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangalın ısısına dikkat edin! Yanlış pişirilen et kansere davetiye çıkarabilir

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

‘Genç yaş grubunda kanser vakalarında artış yaşanıyor’

‘Genç yaş grubunda kanser vakalarında artış yaşanıyor’

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!