İstanbul’da deprem sonrası hasar tespit raporu: Bin 25 binada hasar var

İstanbul’da 6,2 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin etkileri hala devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, megakentte şu ana kadar 15 bin 13 binanın incelendiğini duyurdu.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, incelenen binalardan 12 bin 398’inin hasarsız, bin 25 binada ise az hasarlı olduğunu belirtti. Ayrıca, vatandaşların ihbarları doğrultusunda incelemelerin devam ettiğini vurguladı.


İstanbul 6,2 ile sallandı

İSTANBUL 6,2 İLE SALLANDI

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında 23 Nisan Çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, şehirde korku ve paniğe neden oldu. Deprem sonrası vatandaşlar sokaklarda güvenli bir şekilde zaman geçirdi. Artçı sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı.


Depremin ardından çok sayıda İstanbullu geceyi sokaklarda geçirdi

KANDİLLİ’DEN DEPREM RAPORU

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında 400’den fazla artçı sarsıntı kaydedildiğini açıkladı. Hazırlanan rapora göre, artçı sarsıntıların 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştığı belirtildi. Rasathane, yapıların maruz kaldığı ivmenin tasarımda esas alınan spektrumun altında kaldığını tespit etti ve artçı sarsıntıların devam edeceği uyarısında bulundu.

Related Posts

Bakan Yumaklı: 50 ton eritme peynirini imha ettik

Konya’da bir işletmede tespit edilen uygunsuzluk sonucu yaklaşık 50 ton eritme peynirinin imha edildi.

“Ukrayna ordusunun dağınık kalıntılarını yakalayacağız”

Üst düzey bir Rus general, Ukrayna ordusunun bölgede kalan “dağınık kalıntılarının” yok edileceğini söyledi.

Karaman’da cip ile otomobil çarpıştı

Karaman’da cip ile otomobil kavşakta çarpıştı. Trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Sakarya’da feci kaza: Bariyere ok gibi saplandı

Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde bariyerlere saplanan otomobildeki iki kişi ağır yaralandı.

İstanbul’da fuhuş operasyonunda 6 tutuklama

İstanbul’da escort siteleri aracılığıyla fuhuş yaptıran şebekeye yönelik eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. 5 ilçede düzenlenen operasyonda, fuhuşa sürüklenen 1’i yabancı uyruklu 4 kadın kurtarıldı, 8 şüpheli ise gözaltına alındı. Şüphelilerden 6’sı tutuklanırken, 2 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edilecek.

Dışişleri Bakanı Fidan Katar’da: PKK’nın bir an önce silah bırakmasını bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar’da yaptığı açıklamada,  “YPG ile yönetim arasında imzalanan anlaşmanın hayat geçmesini bekliyoruz. PKK’nın örgüt olarak yapılan çağrıya yanıt vermesini, silah bırakmasını bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir