Avustralya’da seçimi İşçi Partisi kazandı: Öncelik “karanlık gölge” ile mücadele

Avustralya’da İşçi Partisi Seçimleri Kazandı

Avustralya’da gerçekleşen seçimlerde iktidardaki İşçi Partisi sandıktan birinci olarak çıktı. Hazine Bakanı Jim Chalmers, seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasıyla bugün yaptığı açıklamada, yeni hükümetin öncelikli olarak ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının “karanlık gölgesinin” ele alınacağını belirtti.

İşçi Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Anthony Albanese, Avustralya tarihinde arka arkaya iki seçimi kazanan ilk başbakan oldu. Albanese, bugün yaptığı açıklamada, disiplinli ve düzenli bir hükümete liderlik edeceğini ve Avustralyalıların birliğe oy verdiğini vurguladı.

Muhafazakar Parti Lideri Meclis Dışında Kaldı

ABC haber sitesine göre, merkez soldaki İşçi Partisi, seçim sonrasında Meclis’teki sandalye sayısını en az 86’ya çıkaracak. Oyların dörtte üçü sayıldığı ülkede, oy sayım sürecinin pazartesi günü de devam edeceği tahmin ediliyor.

Avustralya’da gerçekleşen seçimde, geçen hafta Kanada’da yaşanan benzer bir olayda olduğu gibi, muhafazakar partinin lideri Peter Dutton, Meclis’teki sandalyesini kaybetti.

Albanese, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İlk dönemimizde olduğu gibi ikinci dönemimizde de disiplinli ve düzenli bir hükümet olacağız” dedi. Avustralya Başbakanı, “Avustralyalılar birliğe, bölünmeye değil, oy verdiler” yorumunu yaptı.

“Odak Noktamız Küresel Ekonomik Belirsizlik”

Anketler, mart ayına kadar dokuz ay boyunca muhafazakar partinin önde olduğunu gösteriyordu. İşçi Partisi’nin enflasyonla mücadele stratejisi endişe yaratmıştı. Ancak muhafazakarların ABD’deki federal işgücünde kesinti yapacaklarını duyurmasıyla durum değişti.

Ayrıca, ABD Başkanı Trump’ın 2 Nisan’da ilan ettiği gümrük vergisi tarifeleri de seçmenler arasında rahatsızlık yarattı. Hazine Bakanı Jim Chalmers, ABC’ye yaptığı açıklamada, “Küresel ekonomik belirsizlik, ABD ve Çin arasındaki ilişkiler ve bunun Avustralya için ne anlama geldiği hakkında derhal odaklanmamız gereken konular” dedi. Chalmers, “Özellikle ABD ve Çin arasındaki durum küresel ekonomi üzerinde karanlık bir gölge oluşturuyor. Bu belirsizliği yönetmeli ve yöneteceğiz” açıklamasını yaptı.

Related Posts

Gezmeye çıktığı kayalıklarda mahsur kaldı

Adana’nın Karaisalı ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Mama hediyeli güzellik yarışması: 26 kedi podyuma çıktı

Tokat’ta, Dünya Veteriner Hekimler Günü kapsamında kedi güzellik yarışması düzenlendi.

200 milyon liralık vurguna operasyon: 16 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli dört ilde, kripto para borsalarının kopyalarını oluşturarak vatandaşları dolandırdıkları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyonda 200 milyon liralık banka ve kripto hesapları ile taşınmazlarına el konuldu. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 16’sı tutuklandı.

Tek teker üzerinde gitti, motosiklet sürücüsüne ceza yağdı

Motosikletin önünü kaldırarak akrobatik hareketler yapan sürücü gözaltına alındı. Sürücüye kasksız, plakasız ve abartı egzozlu motosiklet kullanmaktan para cezası uygulandı.

Müsavat Dervişoğlu’ndan, Alparslan Türkeş’in kabrinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kabrinde yaşanan olaylara ilişkin, “Bu saygısızlığı ve sorumlularını kınıyorum. Böyle bir işe alet olanları da onları talimatlandıranları da kınıyor ve telin ediyorum.” dedi.

Saldırıya uğrayan Özgür Özel’den ilk açıklama

Sırrı Süreyya Önder’e veda törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKM çıkışında saldırıya uğradı. Saldırganın 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu olduğu öğrenilirken, daha önce çocuklarını öldürmekten sabıkalı olduğu belirtildi. Saldırı sonrası açıklama yapan Özel ise bir süredir tehditler aldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir