Katolik Kilisesi’nin yeni ABD’li papası Robert Prevost’tan konuşmasında “barış” vurgusu

Yeni Papa Robert Francis Prevost’tan Barış Mesajı

Amerikalı papa Robert Francis Prevost, 69 yaşında Sistine Şapeli’nde takipçilerine “barış” mesajı verdi.

Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Papa Prevost, balkon konuşmasında milyonlara seslendi.

“Barış hepinizle olsun!”

Barışı vurgulayan Prevost, “Barış hepinizle olsun” diyerek diyalog yoluyla sağlam ilişkiler kurmanın önemine dikkat çekti.

Uzun yıllar Peru’da görev yapmış olan Papa Prevost, acı çekenler için Kilise’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Papa 14. Leo, “Beni Petrus’un halefi olarak seçen ve her zaman barış ve adalet arayışında olan birleşik bir kilise olarak bizimle birlikte yürüyecek olan tüm kardinal kardeşlerime teşekkür etmek istediğini” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN – İlk ABD’li Papa Robert Prevost’dan ilk sözler: Barış sizinle olsun

TIKLAYIN – İlk Amerikan papa: Yeni Papa Robert Prevost kimdir?

Related Posts

Google’dan nükleer hamlesi

Arama motoru Google, teknolojinin hızla artan enerji ihtiyacını nasıl karşılayacağını buldu. Google, gelişmiş nükleer reaktörler kurmak üzere üç santral için anlaşma sağladı. Nükleer hamlesi ile Google, yapay zekâ ve veri işlemede kesintisiz enerji elde etmiş olacak.

Pes dedirten görüntüler Adana’dan: Atı aracına bağladı yola çıktı!

Adana’da bir otomobilin arkasına bağlanan at ile trafikte ilerleyen sürücü ve yanındaki kişi, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine gözaltına alındı. Sürücüye idari para cezası uygulandı.

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

İran ile ABD arasındaki görüşmenin tarihi belli oldu

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı.

Bahçeli, Özel’in adını bile anmamıştı: MHP’li Yıldız’dan açıklama geldi!

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı üzerine AKM’de düzenlenen tören çıkışı yumruklu saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel’e ‘adını anmadan’ geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Bahçeli’nin Özel’in ‘adını anmaması’ dikkat çekerken konuya ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan açıklama geldi.

Kanodan suya düştü; timsah saldırısında hayatını kaybetti

Kanodan suya düştü; timsah saldırısında hayatını kaybetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir