Emniyet Teşkilatında Köklü Değişiklikler Yolda
İçişleri Bakanlığı, Emniyet teşkilatının yapısını temelden değiştirecek düzenlemeye son dokunuşları yapıyor.
Yapılan düzenlemeyle birlikte, ilçe emniyet müdürlüklerine artık 1. Sınıf Emniyet Müdürleri atanacak. Bu görevler genellikle 2. Sınıf Emniyet Müdürü veya Emniyet Amiri seviyesindeyken, artık bu pozisyonlar, en üst düzey personel olan rütbece en üsttür ve merkezden İçişleri Bakanlığı tarafından atanacak.
İl Emniyet Müdürlerinden Gelen Tepkiler
İlerleyen günlerde yürürlüğe girecek olan düzenlemeye en fazla tepki gösterenler ise şu anda görevde olan il emniyet müdürleri. Bir üst düzey il emniyet müdürü, düzenlemenin sahada krize sebep olabileceğini ifade etti. Ayrıca sürecin tamamen kapalı bir şekilde yürütüldüğü ve hiçbir yönetici kadroya danışılmadığı da belirtildi.
Yeni yapıda, ilçe müdürlerinin il müdürleriyle eşit konumda görev yapacak olması, büyükşehirlerde koordinasyon zafiyetine yol açabilir. Aynı üst düzey emniyet müdürü, bu durumu “sahada komuta felci” olarak nitelendirdi.