ABD’nin başkentinde silahlı saldırı: İsrail Büyükelçiliği’nin 2 personeli hayatını kaybetti

Washington’da İki İsrail Büyükelçiliği Personeli Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti

Başkent Washington’da yerel saatle 21.05’te meydana gelen olayda Başkent Yahudi Müzesi’nde bir etkinliğe katılan iki İsrail Büyükelçiliği personeline müzenin yakınlarında ateş açıldı.

Saldırı, FBI’ın Washington saha ofisi de dahil olmak üzere çok sayıda turistik yer, müze ve hükümet binasının bulunduğu bir bölgede gerçekleşti.

ABD İç Güvenlik şefi Kristi Noem “İki İsrail Büyükelçiliği personeli bu gece Washington DC’deki Yahudi Müzesi yakınlarında anlamsızca öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Olay büyük bir polis müdahalesine yol açtı ve şehrin birkaç ana caddesini kapattı. Yerel medya, kurbanların bir erkek ve bir kadın olarak tanımlandığını bildirdi, ancak isimleri açıklanmadı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Kash Patel de X’ten yaptığı açıklamada, silahlı saldırının FBI’ın Washington Saha Ofisi yakınlarında meydana geldiğini bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, silahlı saldırı hakkında Truth Social sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “nefret ve radikalizmin ABD’de yeri olmadığını” ifade ederek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da X üzerinden silahlı saldırıyı kınayarak “Dualarımız (hayatını kaybedenlerin) sevdikleriyle birlikte” ifadesini kullandı.

Saldırganın Kimliği ve Bağlantısı Açıklandı

Basın toplantısında konuşan Washington Metropolitan Polis Şefi Pamela A. Smith, saldırganın 30 yaşındaki Elias Rodriguez olduğunu açıkladı.

Rodriguez’in gözaltına alındığını aktaran Smith, şüphelinin gözaltına alındıktan sonra “Özgür Filistin” diye bağırdığını ifade etti.

Related Posts

Paris’te utanç verici görüntüler: Siyonist şarkıcı Eyal Golan’ın konserinde Gazze’nin bombalandığı anlar ekrana yansıtıldı

İşgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına destek veren “Gazze tamamen yok edilmeli” sözüyle hatırlanan İsrailli şarkıcı Eyal Golan’ın Fransa’daki konserinde skandal görüntüler ortaya çıktı. Siyonist şarkıcı Golan’ın Paris’teki konserinde İsrail askerlerinin Gazze’yi bombalama görüntüleri ekrana yansıtıldı. Utanç verici anlarda, konsere giden kişiler İsrail bayrakları sallayarak karşılık verdi. Söz konusu görüntüler, tüm dünyada tepki çekti.

Güney Amerika’da tansiyon yükseldi: Uçuşlar durduruldu

Venezuela, Kolombiya’dan çok sayıda paralı askerin ülkeye giriş yaptığını belirtti. Veneuzela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, tedbir kapsamında Kolombiya’ya yapılacak tüm uçuşların askıya alındığını duyurdu.

Rusya-Ukrayna görüşmelerinde Türkiye devredışı bırakıldı!

Almanya, İtalya, Fransa, Finlandiya ve Ukrayna liderleri ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ABD Başkanı Donald Trump ile ortak telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. TÜRKİYE’Yİ ARAMADILAR Almanya Başbakanlığından yapılan açıklamada …

İsrail’in Gazze Şeridi’ni hedef alan son saldırılarında en az 59 kişi yaşamını yitirdi

İsrail’in Gazze Şeridi’nin farklı kesimlerine gece yarısından bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 59’a yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ni hedef alan son saldırılarının bilançosu ağırlaştı. Yerel yetkililerden …

Emniyette yeni yasa krizi: Emniyet müdürleri ve Bakanlık karşı karşıya geldi

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ve ‘1. Sınıf Emniyet Müdürlerinin’ ilçe emniyet müdürü olarak atanmasına imkan veren düzenleme, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde krize neden oldu. Yeni sistemde il emniyet müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüklerinin aynı rütbeye sahip olmasının ‘hiyerarşi ve emir komuta’ krizine neden olabileceği belirtilirken, bazı il emniyet müdürleri düzenlemeyi hazırlayan İçişleri Bakanlığı’na tepki gösterdi.

43 dakikalık gecikmenin bedeli ağır oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Nazlı Zeynep A.’nın, geçici velayeti kendisinde olan kızı 7 yaşındaki S.D.A.’yı, 4 yıldır boşanma davası süren eşi B.C.A. ile görüşeceği yere 43 dakika geç götürdüğü gerekçesiyle verilen 3 günlük ‘zorlama hapis’ kararına itirazı reddedildi. Kızını avukatına bırakan Nazlı Zeynep A., jandarma tarafından cezaevine götürüldü.