İsrail’in saldırıları gerilimi körükledi: Türkiye ve ABD, SDG’ye 30 günlük ultimatom verdi

Amerika ve Türkiye, SDG ile Yapılan Anlaşmanın 30 Gün İçinde Uygulanmasını Talep Ediyor

Orta Doğu Gözü’nün haberine göre, ABD ve Türkiye, Ahmed El Şaraa hükümetiyle yapılan birleşme anlaşmasının SDG’ye 30 gün içinde uygulanmasını istedi.

Mazlum Abdi’nin liderliğindeki SDG’nin, 30 günlük süre zarfında milis birliklerini Şam yönetimine entegre etmesi gerekiyor. Bu entegrasyon sonucunda Şam, SDG’nin bulunduğu bölgelerde tam kontrol sağlayacak.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi ve Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack, “Eğer SDG bu anlaşmayı reddederse, tabii ki edebilir. Ancak biz (ABD) burada sürekli arabuluculuk ve çocuk bakıcılığı rolünde kalmayacağız” dedi.

Ankara’yı Endişelendiren Süreç

Süveyda’da savaş alanına dönen Suriye’deki İsrail hava saldırıları, Ankara’yı endişelendirdi. Bu nedenle entegrasyon sürecinin hızlandırılması talep edildi.

Dürzi milislerin lideri olan Şeyh Hikmet El Hicri’nin “SDG ile insani koridor oluşturma” planı, Ankara’yı Suriye’nin güneyine odaklanmaya yönlendirdi. SDG ise, El Hicri’nin planına uygun bir şekilde karşılık vereceğini belirtti.

İsrail ve ABD Arasındaki Çatışma

Bugün Associated Press’e konuşan Tom Barrack, “İsrail’in bir ulus devletini istemediğini” ancak “Suriyeli azınlık gruplarının üniter bir devleti destekleyeceğini” ifade etti.

Bu açıklamalar, İsrail’in hedefleriyle çelişti. İsrail hükümeti, Dürzileri koruyarak “silahsızlandırılmış özerk bir Dürzi yönetimi” vurgusu yapmıştı.

Şaraa’nın Siyaseti Durumu Karmaşıklaştırıyor

Ancak Orta Doğu Gözü’ne göre, Şam’ın İslamcı siyaseti, SDG’nin entegrasyonunu yavaşlatıyor. Şam yönetimi, SDG içinde kadınların oluşturduğu askeri birliklerin dağıtılmasını istiyor.

SDG, durumu değerlendirmek için zaman kazanmaya çalışıyor. İsrail’in son saldırıları ve Suriye’yi azınlıklara bölmeye yönelik planı ise Ankara’nın bekleme süresini sınırlıyor.

Related Posts

İşte hasta zihniyet… Yeni Akit’ten yeni skandal: ‘Turp gibi’ diyerek Murat Çalık’ı hedef aldılar!

Saray’ın hedefindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyonlar kapsamında 23 Mart’ta tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu kritik. Daha önce iki kez kanseri yenen Çalık cezaevinde kaldığı …

İzmit Körfezi’nde Dip Çamuru Temizleniyor

İzmit Körfezi’ndeki biyoçeşitliliği korumak için 170 hektar dip çamuru temizlendi.

Pendik’te Sıcak Havada Yumurta Pişirme Deneyi

Bir esnaf, 40 derece sıcaklıkta asfaltta yumurta pişirip yedi. Mizahi deney ilgi uyandırdı.

Hasibe Eren ‘Güldür Güldür Show’dan ayrıldı

Ekranların uzun soluklu komedi programı “Güldür Güldür Show”, yeni sezon öncesi dikkat çeken bir ayrılıkla gündemde. Üç sezondur ana kadroda yer alan “Nazlı” karakterine hayat veren oyuncu Hasibe Eren, projeye veda etti. Oyuncu, hem televizyon hem de dijital platform tekliflerini değerlendiriyor.

Afyonkarahisar’da Asayiş Toplantısı

Vali Yiğitbaşı başkanlığında güvenlik ve kamu düzeni konuları ele alındı.

Elazığlı Sporculardan Wushu Kung Fu’da Başarı

Elazığlı sporcular, Malatya’daki şampiyonada 22 madalya kazanarak şehrini gururlandırdı.