Adana’da Bahar Sezonunda Hayvan Kırkımı Başladı

Adana’da Baharla Birlikte Hayvan Kırkma Mesaisi Başladı

Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta önemli merkezlerinden Adana’da, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte üreticilerin hayvan kırkma çalışmaları hız kazandı.

Nisan ayındaki yağışların ardından havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Adana’nın Kozan ilçesinde güneşin yüzünü göstermesi, özellikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerini harekete geçirdi. Ilıca Mahallesi’nde bulunan üretici Emrah Doğan ve ailesi, keçi kırkma çalışmalarına başlarken, Doğan, bu işin bir berberlik mesaisinden daha zor olduğunu belirtti.

Emrah Doğan, 250 küçükbaş ve 50 büyükbaş hayvanıyla baharın gelmesiyle birlikte hayvanlarının bakımlarına başladıklarını ve hayvanların serin kalması ve sağlıklı olmaları için çalıştıklarını ifade etti. Doğan, “Kurban Bayramı öncesinde hayvanların sağlıklı ve bakımlı olması gerekiyor. Bu nedenle keçi ve koyunlarımızı bahar ve bayram için hazırlıyoruz. Ancak kırkım işi zorlu bir süreç. Hayvanlar alışkın değilse daha da zor hale geliyor” dedi.

Üretici Doğan, Kurban Bayramı yaklaştıkça çalışmalarının hız kazandığını ve bayram sonrası rahatlayacaklarını belirtti.

Adana’da hayvancılık yapan Canan Karalı ise kırkım çalışmalarının zorlu olmadığını, severek yaptıklarını belirterek, “Baharla birlikte kırkım süreci başladı. Bu yıl iklim değişikliği nedeniyle yayla göçleri gecikti. Ancak serin havalar sayesinde kırkımlara başladık. Günlük ortalama 25 hayvanı bakıyoruz” dedi. – ADANA

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Asya borsaları karışık seyrediyor

Asya borsaları karışık seyrediyor

Dev otomotiv şirketi Nissan 1,1 milyar dolarlık fabrika yatırımından vazgeçti!

Dev otomotiv şirketi Nissan 1,1 milyar dolarlık fabrika yatırımından vazgeçti!

Tarifelere rağmen Çin’in ihracatı arttı

Çin’in nisan ayında ihracatı yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar dolara ulaştı. ABD’ye ihracat yüzde 21 düşerken ASEAN’a yüzde 20,8, AB’ye ise yüzde 8,2 yükseldi. Ticaret fazlası 96,1 milyar dolar olurken, iki ülke arasındaki ilk tarife müzakeresi bugün İsviçre’de yapılacak.

SPK’den kripto borsalarına ‘kanıt’ zorunluluğu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık platformlarının yapması gereken rezerv kanıtı denetimi sürecinde uygulanacak ilke ve esasları açıkladı.

ABD elçisinden kırmızı ineklere ziyaret

Kendini Siyonist olarak ilan edip İsrail’e bağlılığını açıklayan ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Batı Şeria’da işgal altındaki Şilo bölgesini ziyaret etti. İşgal altındaki toprakları ziyaret eden ilk ABD’li elçi olan Huckbabe, istilacı Yahudilerin temsilcileriyle görüşüp “Üçüncü Tapınak”ın inşasına hazırlık olarak görülen 5 kırmızı tüylü ineği inceledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir