Avrupa borsaları İspanya hariç pozitif seyrediyor – 8 Mayıs 2025

Avrupa Borsaları Pozitif Seyirde

Avrupa borsaları bugün pozitif bir seyir izliyor. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,3 artarak 534,96 puana yükseldi. İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,2’lik bir artışla 8.572 puanda işlem görürken, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi de yüzde 0,4’lük bir kazançla 38.465 puanda bulunuyor.

İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,4 düşüşle 13.430 puan seviyesine gerilerken, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,6 yükselerek 7.669,30 puana çıktı. Almanya’da ise DAX 40 endeksi yüzde 0,7 artarak 23.282 puanda seyrediyor.

ABD’nin tarifeler konusundaki müzakereci tutumu ve Fed’in para politikası kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava yaratırken, Avrupa borsalarında İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Başkanı Andrew Bailey’in açıklamaları öncesinde pozitif bir trend izleniyor.

BoE’nin, ülkedeki imalat sanayi aktivitesi ve ekonomik büyüme risklerine karşı İngiltere ekonomisini desteklemek adına 25 baz puanlık bir faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda da BoE’nin politika faizini bugünkü toplantısında 4,50’den 4,25’e çekmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Analistler, mart ayı tüketici enflasyon verisinin beklentilerin altında yüzde 2,6 olarak gerçekleşmesinin, enflasyonist risklerin sınırlı kalmasına neden olabileceğine dikkat çekiyor. Diğer yandan, ABD tarifeleri ve Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin gelişmeler bölgedeki gündemin odağında bulunmaya devam ediyor.

Bugün piyasalar, İngiltere’deki BoE faiz kararı yanı sıra ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve toptan eşya stokları verilerini takip edecek.

Related Posts

SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Temmuz zammı sonrası asgari ücrette ara artış beklentisi gündemdeki yerini koruyor. Hükümet kanadından net bir açıklama gelmezken, SGK uzmanları değerlendirmelerde bulunuyor. Gözler yapılacak olası açıklamalara çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 55 bin 479 TL, Bakan Şimşek’e 51 bin 821 TL, emekliye 2 bin 412 lira zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 55 bin 479 TL, Bakan Şimşek’e 51 bin 821 TL, emekliye 2 bin 412 lira zam

Sigaraya 5 TL zam geldi: En düşük ve en pahalı sigara ne kadar?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından sigaraya 5 TL zam yapıldığını açıkladı. Dündar, paylaşımında JTI sigara grubuna ilk zammın yapıldığını duyurdu.

Müsavat Dervişoğlu: Memura ve emekliye yapılan zam sadaka hükmünde

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre şekillenen memur ve emekli zammında sert tepki gösterdi.

Son dakika…. Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu!

Son dakika… TÜİK’in açıkladığı haziran ayı enflasyon oranına göre temmuz ayı tavan kira artış oranı %43,23 oldu. Haziran ayında aylık enflasyon yüzde 1,37 olurken yıllık enflasyon ise yüzde 35,05 oldu.

750 milyon dolarlık ‘Eurobond’ ihracı

VakıfBank, yılın ilk sürdürülebilir eurobond ihracını başarıyla tamamlayarak bu alandaki lider konumunu perçinledi.