Bağışıklığın sigortaları

Doğal Yoldan Bağışıklık Güçlendirme Yolları

Uzmanlara göre, sağlıklı yaşam için vücut direncinin güçlü olması gereklidir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında ise hastalıkların kapıyı çalabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini güçlü tutmanın en etkili yollarından biri dengeli beslenmeden geçmektedir. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, bağışıklık sistemi için kritik olan arjinin ve glutatonun vurguladığı önemli amino asitler olduğunu belirtiyor.

Amino Asitlerin Önemi ve Bağışıklık Üzerindeki Etkileri

Hümoral bağışıklık sistemi için önemli olan antikorların aminoasitlerden oluştuğu bilinmektedir. Bağışıklık sistemi için gerekli olan metabolik gereksinimler arasında amino asitlerin önemli bir yeri bulunmaktadır. Özellikle arjinin ve glutatyon gibi essansiyel amino asitlerin bağışıklık sistemi için hayati öneme sahip olduğu vurgulanmaktadır.

Süper Aminoasit Arjinin

Arjinin, bağışıklık sistemini güçlendiren ve büyüme hormonu salgılanmasını destekleyen önemli bir amino asit olarak bilinmektedir. Kan dolaşımını iyileştirerek bağışıklık hücrelerinin enfeksiyonlara karşı etkin bir şekilde savaşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda T hücre ve doğal öldürücü hücre sayısını artırarak bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur.

30’lu yaşlardan sonra Herkes için gerekli

Özellikle 30’lu yaşlardan sonra arjinin takviyesinin herkes için önemli olduğu belirtilmektedir. Kırmızı et, balık, süt ürünleri, fındık, ceviz, badem, tam tahıllar, kabak çekirdeği ve susam gibi besinlerden arjinin alınması önerilmektedir. Ancak takviyelerin doktora danışılmadan kullanılmaması gerekliliği vurgulanmaktadır.

Glutatyon Düzeyinizi Artırın

Glutatyon, vücutta doğal olarak üretilen ve antioksidan etkisiyle bilinen önemli bir bileşiktir. Bağışıklık sisteminin daha etkin çalışmasını sağlayarak hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur. Glutatyon seviyelerinin düşük olması bağışıklığı zayıflatırken, yüksek seviyelerin uzun ömür ve düşük kanser riskiyle ilişkilendirildiği belirtilmektedir.

Glutatyonun yeterli seviyede olması için glutamin, sistein ve glisin gibi amino asitlerin düzenli olarak alınması önemlidir. Bu amino asitlerin bulunduğu besinlerin tüketilmesi, doğal yoldan bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkı sağlayabilir.

Related Posts

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangalın ısısına dikkat edin! Yanlış pişirilen et kansere davetiye çıkarabilir

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

‘Genç yaş grubunda kanser vakalarında artış yaşanıyor’

‘Genç yaş grubunda kanser vakalarında artış yaşanıyor’

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!