Bakan Uraloğlu açıkladı: 16 yaş altına sosyal medya sınırı mı geliyor? Roblox benzeri platformlar nasıl kullanılacak?

Çocuklara Sosyal Medya Erişimine Sınırlama Getirilebilir

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk ekranlarında Fulya Kalfa’nın sorularını yanıtladı. 16 yaş altına sosyal medya sınırı düzenlemesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Uraloğlu, şunları söyledi:

Dünyada bu konuda çok fazla uygulamalar var. En gelişmiş ülkeden diğer ülkelerine kadar refleks şudur, bir birey yani doğuşundan hangi yaşa gelinceye kadar karşısına çıkacak olayları daha objektif bir şekilde anlayabilir sorgulayabilir bu hangi yaştır. Mesela baktığınızda evlenme yaşı 18’dir, ehliyet alma yaşı 17’dir gibi belli yaş bariyerleri koyduk. O zaman burada çocuklarımızın gerçekten kendi kararlarını objektif kriterlere göre verebilmelerini sağlayacak bir ergenliğe bir yaşa gelmeleri gerekir. 16 yaşının altındaki gençlerimiz çocuklarımız sosyal medyaya girmesinler istiyoruz. Niye? Gerçekten oradan çok fazla faydalanacakları şeyler yoktur. Hele hele Türkiye’de yakın geçmişimizle yaşanması bazı olaylar da bunu niye olması gerektiği noktasında bize bazı işaretler veriyor. İnşallah 2025 yılı içerisinde belli bir düzenlemeleri yapma ile ilgili bir çalışmamız gayretimiz var.

(Discord ve Roblox) Onlar tam sosyal medya platformu değil. Bir çocuğun oynaması gereken faydalı oyunları engelleyelim değil ama daha çok sosyal medya kullanımı noktasında olacak. Yani orada çocuklar bir hesap açamayacaklar. Mesela bazı ülkelerde anne babanın izni isteniyor, biz onu çok düşünmüyoruz. 16 yaşın altındaki çocuklarımız sosyal medyaya girmesin istiyoruz. Oyun platformunun Türkiye’de temsilcisi olmaması nedeniyle mahkeme kararlarıyla yaptığımız yaptırım sonucu üzerine geldiler. Eğer bir platformda faydalı içerikler de varsa zararlarını çıkarsınlar faydalılarıyla biz devam edebiliriz diye düşünüyoruz. Bir görüşme trafiği yürütülüyor eğer o anlamda doğru yere gelirsek onların tekrar hukuki süreç sonucunda açılması söz konusu olabilecek.”

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Cezaevinde yer kalmadı! Mahkumlar başka ülkeye götürülecek

İsveç, artan mahkum sayısı sebebiyle Estonya’da cezaevi kiralayacak

Rusya ve ABD dışişleri bakanları, Ukrayna’da barışın ‘konseptini’ çıkardı

ABD ve Rusya, Malezya’daki görüşmede Ukrayna barışı için yeni fikirler masaya koydu. Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Lavrov’un önerisini “farklı bir yaklaşım” olarak tanımladı. Rusya da açıklamasında, barışçıl çözüm ve diplomatik ilişkilerin normalleşmesi konusunda karşılıklı taahhütlerin yenilendiğini duyurdu.

Ömer Çelik’ten Erdoğan’ın ‘tarihi konuşması’ öncesi davet…

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın sabah saat 10.00’da açıklamada bulunacağını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızı yarın sabah konuşmayı dinlemeye davet ediyoruz” dedi.

Bakan Fidan’dan dikkat çeken KCK vurgusu: ‘Teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasın ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Perinçek’ten silahların yakılmasına itiraz: O silahlar da silahları bırakanlar da Türkiye’ye gerekli; silah arkadaşı olacağımız sürece giriyoruz

Perinçek’ten silahların yakılmasına itiraz: O silahlar da silahları bırakanlar da Türkiye’ye gerekli; silah arkadaşı olacağımız sürece giriyoruz

1 milyon TL’lik kuyumcu soygunu: Gürcistan’a kaçarken yakalandılar

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir kuyumcudan yaklaşık 1 milyon TL değerinde ziynet eşyası çalan 3 Gürcistan uyruklu şüpheli, Sarp Sınır Kapısı’ndan çıkış yapamadan yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.