Bakanlık ifşa etti: İki ürüne daha yasak geldi! Biri çok ünlü marka

Tarım ve Orman Bakanlığı Firmaları Açıklıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa etmeye devam ederken; Ticaret Bakanlığı da vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ürünleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığı, “güvensiz ürünlerin” duyurusunu yaparak dikkatleri çekiyor.

Ürünlerde Tehlike…

Ticaret Bakanlığı, son olarak 23 Ocak’ta çocuklara yönelik 3 ürünün piyasadan toplatılmasına karar verdi. “Sasta” marka çocuk saatleri, “Can Sport” marka Zıplama Topu ve “Little Chef” marka küçük oyuncakların satışı yasaklandı. “Sasta” çocuk saatlerinin aşırı kurşun içerdiği, zıplama topu ve oyuncakların ise boğulma riskine yol açabileceği belirtildi.

Ürünlerle ilgili yapılan açıklamada, Little Chef ürünlerinin çocuklar için boğulma riski taşıdığı belirtildi. Havuç ve mısır numunelerinde küçük parçalar, domates üzerindeki cırt bantın kopma riski ve kasa üzerindeki etiketlerin standartlara uymadığı tespit edilerek önlem alındı.

Son olarak, Ticaret Bakanlığı çocuklarda boğulma riski taşıyan ürünlerin bilgisini paylaştı. “Biricik Kids” markasına ait çocuk eşofman takımı ile “Lisans Kırtasiye Ofis Gereçleri” markalı boya kalemleri ve boya malzemeleri ürünleri yasaklandı. Ürünlerin güvensiz olduğu ve tehlike oluşturabileceği belirtilerek önlem alındı.

Ürünler Piyasadan Kaldırılıyor

Ürünlerin güvensiz olduğu gerekçesiyle alınan kararlar neticesinde, ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verildi. Uygun olmayan giysilerin satışı durdurulurken, vatandaşların sağlığı ve güvenliği ön planda tutuluyor.

Related Posts

Ünlü rapçi Sean ‘Diddy’ Combs’un kefalet talebi reddedildi

Ünlü rapçi Sean ‘Diddy’ Combs’un kefalet talebi reddedildi. Yargıç, “Sanığın tehlike arz etmediğini açık ve ikna edici kanıtlarla ortaya koyması mümkün değildir.” ifadesini kullandı.

Özgür Özel, 100. gün mitinginde Saraçhane’de: Erdoğan artık Cumhurbaşkanı değil, cunta başkanıdır!

Özgür Özel, 100. gün mitinginde Saraçhane’de: Erdoğan artık Cumhurbaşkanı değil, cunta başkanıdır!

Erkan Baş açıkladı: TİP’ten ‘Saraçhane’ kararı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP’nin bu akşam saat 20.00’de Saraçhane’de düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine destek çağrısı yaptı.

Eşinin kalbinden bıçakladığı Kezban, bir gün önce uzaklaştırma kararı almak istemiş

Erzurum’da boşanma aşamasındaki eşini bıçaklayarak ağır yaralayan Mehmet D., adliyeye sevk edildi. Yaralı kadının bir gün önce uzaklaştırma talebinde bulunduğu öğrenildi.

Klima kavgası çıktı: Arkadaşının boğazını kesti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, klima yüzünden çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı.

Şort kazasını dünya konuşmuştu: İş teklifleri yağıyor

ABD’li engelli koşucu Chris Robinson, Çekya’nın Ostrava kentinde 24 Haziran’da düzenlenen Golden Spike yarışlarında talihsiz bir ‘kıyafet kazası’ yaşamasına rağmen hem yarışı kazandı hem de yeni iş fırsatlarının kapısını araladı…