Baykar ve Leonardo ortaklığı Türkiye-İtalya hükümetlerarası Zirvesi’nde

Roma’da Türkiye-İtalya Arasında Yeni Teknoloji İş Birliği

Bugün Roma’da gerçekleştirilen Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi’nde Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Leonardo CEO’su Roberto Cingolani’nin de katıldığı bir tören düzenlendi.

Geçtiğimiz ay imzalanan ve bugün hayata geçirilen anlaşma, Baykar’ın kanıtlanmış insansız platformları ve yapay zekâ teknolojilerindeki üstünlüğü ile Leonardo’nun görev sistemleri ve Avrupa havacılık sertifikasyonları uzmanlığını bir araya getiriyor. Baykar ve Leonardo ortak girişim oluşturarak Avrupa insansız hava aracı pazarındaki fırsatları değerlendirmeyi amaçlıyor.

Stratejik İş Birliği Teknolojide Yeni Kapılar Açıyor

İki şirket arasındaki stratejik iş birliği, insansız hava araçları alanının yanı sıra elektronik sistemler, faydalı yükler, C4I (Komuta, Kontrol, İletişim, Bilgisayarlar ve İstihbarat), yapay zekâ ve entegre görev sistemleri gibi birçok alanda iş birliğini kapsıyor. Baykar ve Leonardo, çok alanlı ekosistemlerin uyum içinde çalışmasını sağlayarak Avrupa ve uluslararası pazarlarda güçlü bir şekilde yer almayı hedefliyor. Ortak girişimin, İtalya’daki Ronchi dei Legionari, Torino, Roma Tiburtina ve Nerviano’daki tesislerde faaliyet göstermesi planlanıyor.

Related Posts

Soma davasında 10 kamu görevlisine beraat

Soma’da 301 madencinin can verdiği maden faciasına ilişkin davada 28 kamu görevlisinden 10’u beraat etti, 18’ine ise 5 ay ila 6 ay 7 gün arasında hapis cezası verildi.

Üniversite öğrencisi, AVM’deki mağazadan mont çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı

Samsun’da bir alışveriş merkezindeki mağazadan mont çaldığı öne sürülen üniversite öğrencisi genç kadın, polis tarafından gözaltına alındı.

İzmir’de 6 milyon liralık kaçakçılık operasyonu

İzmir’de piyasa değeri yaklaşık 6 milyon lira olduğu belirtilen çok sayıda gümrük kaçağı ürün ve sahte içki ele geçirildi.

Ekrem İmamoğlu’ndan miting çağrısı: ‘Bir ve birlik olmaya davet ediyorum’

Başakşehir’de yarın gerçekleştirilecek “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi için çağrıda bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu “İstanbullu hemşehrilerimi yarın saat 20.30’da Başakşehir’de İstanbul’un muhafızı olmaya, İstanbul’un talanına, Kanal İstanbul adlı ihanet projesine karşı çıkmaya, bir ve birlik olmaya davet ediyorum” dedi.

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Kuzey Carolina’daki bir üniversitede festival sonrası düzenlenen silahlı saldırıda 24 yaşındaki bir erkek öldü, altı kişi yaralandı.

Tokat’ta 4 katlı binada yangın: Mahsur kalan çocuklar kurtarıldı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 4 katlı apartmanın zemin katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Evdeki iki çocuk, aynı apartmanda yaşayan iki polis memuru tarafından kurtarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir