CHP’li Başarır’dan Hukuk Eleştirisi

Hukuk Skandalı: CHP’li Başarır’dan Sert Eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ülkede hukukun askıya alındığını belirterek, “Bu ülkede AKP’nin bakanlığını yapmış bir kişinin avukat olarak danışmanlığını yapan birisini savcı yapıyorsun, masasına beyaz Toros koyuyor ve operasyonları tertip ediyor. Bu olmaz; Türkiye’de hukuk askıya alınmış durumda” dedi.

CHP’li Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturma kapsamında 18 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesine sert tepki gösterdi. Başarır, 4 aydır tutuklu bulunan belediye başkanları ve bürokratlarla ilgili yaşanan süreci eleştirerek, “Maalesef ki 4 aydır belediye başkanlarımız ve bürokratlarımız tutuklu. İnanılmaz bir süreçten geçiyoruz. 4 aylık süreçte hala sabah operasyonları devam ediyor. Bugün de bir sabah operasyonuyla uyandık ama ortada iddianamenin hazırlandığına dair ya da hazırlanacağına dair en küçük bir emare yok” ifadelerini kullandı.

“10 Milyon İnsan Mağdur Oldu”

Başarır, tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Ayşe Barım’ın sağlık durumları nedeniyle tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarıyla ilgili de sert eleştirilerde bulunan Başarır, “Tarihin en zor sınavlarından bir tanesinde, bir önceki sınava göre 2,5 kat birinci çıkıyor. Daha vahimi; 5 bin tane 1 ya da 2 tane yanlış yapan çocuk. Bunu soran insanlara da ‘geri zekalıya anlatır’ gibi anlatıyor bu bakan. Bakan Yusuf Tekin, bir milli güvenlik sorunudur. Çocukların, ailelerin gece-gündüz uyumayan anne ve babaların, sınav salonlarında kaldırımda oturan anneannelerin, dedelerin hayallerinin çalınmasına fırsat tanımıştır bu Bakan. Soruşturmayı sınav sonuçları açıklandıktan ve öğrenciler okullara yerleştirdikten sonra yapıyor. 10 milyon insan mağdur olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

Işık Ailesine Hapis Cezası

Kayseri’de 5 kişinin yaralandığı kavgada Mustafa Işık’a 23 yıl, Metin Işık’a 4 yıl hapis cezası verildi.

CHP kurultayı davası: Mahkeme, AYM’ye başvurdu

CHP Kurultayı davasında görevli mahkeme tartışması AYM’ye taşındı. Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, CMK’deki ilgili maddenin “Anayasa’ya aykırı olduğunu” belirterek yüksek mahkemeye başvurdu.

Ankara’da Fırtına ve Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Başkentte etkili olan fırtına ve sağanak, su birikintilerine, mahsur kalanlara ve hasara neden oldu.

Bursa’da Vinç Devrildi: Operatör Yaralı

Bursa’da inşaatta devrilen vinç, operatörü yaraladı ve park halindeki bir araca zarar verdi.

Trabzonspor Yaz Kampı Tamamlandı

Trabzonspor Futbol Okulları Yaz Kampı’na 39 takım katıldı, ödüller efsane oyuncu Necati Özçağlayan’dan alındı.

Yedikule Hayvan Barınağı’nda 2. Etap Tamamlandı

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nda, 500 hayvan kapasitesine sahip 2. etap modernizasyon çalışmaları tamamlandı. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, barınağın modernize edilmesi için yapılacak 4 etaplık projeyi anlattı ve hayvanların konforlu yaşam alanlarına kavuşmalarını sağlamak için çalışmalara hız verileceğini belirtti.