Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin telefon diplomasisini sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Telefon Diplomasisini Sürdürüyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin telefon diplomasisini sürdürüyor.

Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından bazı liderlerle telefon görüşmeleri yapmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara gibi önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştiren Erdoğan, telefon diplomasisini sürdürmeye devam ediyor.

Yaptığı görüşmelerde, İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alan Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur El Said, Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani gibi isimlerle de telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ve bölgedeki gelişmeler hakkında endişelerini dile getirirken, çatışmaların sonlandırılması ve barışın tesis edilmesine yönelik çabalarını sürdürdü.

Özellikle nükleer anlaşmazlığın çözümü için diplomasiye vurgu yapan Erdoğan, Türkiye’nin her türlü gayreti göstermeye hazır olduğunu ifade etti.

Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının bölgedeki istikrarsızlığı artırdığına dikkat çekerken, bu tehlikeli gidişata engel olunması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ile ABD arasındaki çatışmanın tırmanmasının, bölge için geri dönüşü olmayan zararlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Related Posts

Dışişleri Bakanlığı’ndan Mescid-i Aksa baskınına tepki: İsrail’in sistematik provokasyonları, barış umutlarına derinden zarar veriyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan Mescid-i Aksa baskınına tepki: İsrail’in sistematik provokasyonları, barış umutlarına derinden zarar veriyor

8.8’lik depremin ardından oluşan tsunami böyle görüntülendi

Rusya’nın Kamçatka bölgesinde meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunamiye ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Servis edilen videoda, metrelerce yükseklikteki dev dalgaların kıyıya vurduğu anlar yer aldı.

Jandarma ekipleri ormanlık ve mesire alanlarını denetledi

Denetimlerde, vatandaşlara yangınlara karşı alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirme faaliyeti de yapıldı. Özellikle yaz aylarında artan hava sıcaklıklarıyla birlikte ormanlık alanlarda daha dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ormanlık …

Kayseri’de genç kadının şüpheli ölümü

Kayseri’nin Talas ilçesinde, 13 katlı binanın 8’inci katından düşen 24 yaşındaki bir çocuk annesi kadın hayatını kaybetti.

İsrail daha fazlası için hazırlanıyor

İsrail basını, Gazze Şeridi’ne saldırıları genişletecek aşamalı saldırı planının Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir tarafından onaylanmasının ardından hükümete sunulmasının beklendiğini yazdı. İSRAİL DAHA FAZLASI İÇİN HAZIRLANIYOR İsrail güvenlik …

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Adıyaman’da konuştu Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Göksu-Araban Projesi kapsamında su tutumuna başlanan Çetintepe Barajı ile 3 ilde 600 bin dekar arazinin sulanacağını belirtti.