Derecik Belediye Başkanı Dinç’ten dikkat çeken istifa: ‘Genel siyasetin yerel siyasete zarar vermesi gibi…’

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Derecik Belediye Başkanı seçilen Hasan Dinç, Yeniden Refah Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı.

“Başkan Dinç: Halkın Taleplerine Her Zaman Öncelik Vereceğim”

Dinç, halktan gelen taleplere ve çağrılara her zaman öncelik verdiği vurgusunu yaparak şunları belirtti:

“Seçimlere Yeniden Refah Partisi çatısı altında katıldık. Derecik halkı bana güvendi ve destek verdi. Ben de bu destekle ilçeye hizmet etmeye çalıştım. Ancak platform üyeleriyle yapılan değerlendirmeler sonucunda, Derecik Gönüllüleri’nin Yeniden Refah Partisi’yle ideolojik bir bağının olmaması ve genel siyasetin yerel siyasete zarar vermesi gibi nedenlerle partiden istifa etme kararı aldım.

Yaklaşık 1,5 yıllık süreçte Yeniden Refah Partisi teşkilatlarının herhangi bir baskı altına girmemesini de önemsediğimi vurgulamak isterim. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Hakkari İl Başkanı Sabahattin Bey ve teşkilatına, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçe başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca, eski il başkanı Ali Özer ve eski ilçe başkanı Reşit Ekinci’ye de minnetlerimi sunuyorum. Bundan sonra Belediye Başkanı olarak bağımsız bir şekilde yoluma devam edeceğim.”

Related Posts

CHP’li Tanrıkulu Selahattin Demirtaş’ın mesajını iletti

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu Edirne’de eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

İran’da yeniden patlamalar duyuldu: 7 kişi hastaneye kaldırıldı

İran’ın Kum kentinde bir apartmanda yaşanan patlamada yedi kişi yaralandı.

Cezaevinde yer kalmadı! Mahkumlar başka ülkeye götürülecek

İsveç, artan mahkum sayısı sebebiyle Estonya’da cezaevi kiralayacak

Rusya ve ABD dışişleri bakanları, Ukrayna’da barışın ‘konseptini’ çıkardı

ABD ve Rusya, Malezya’daki görüşmede Ukrayna barışı için yeni fikirler masaya koydu. Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Lavrov’un önerisini “farklı bir yaklaşım” olarak tanımladı. Rusya da açıklamasında, barışçıl çözüm ve diplomatik ilişkilerin normalleşmesi konusunda karşılıklı taahhütlerin yenilendiğini duyurdu.

Ömer Çelik’ten Erdoğan’ın ‘tarihi konuşması’ öncesi davet…

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın sabah saat 10.00’da açıklamada bulunacağını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızı yarın sabah konuşmayı dinlemeye davet ediyoruz” dedi.

Bakan Fidan’dan dikkat çeken KCK vurgusu: ‘Teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasın ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.