En büyük bankaları seçiyorlar… ‘Bir ülkede başladı, tüm dünyaya yayılabilir’

Dolandırıcılar Büyük Bankaların Adını Kullanarak Yeni Bir Yöntem Geliştirdi

Son zamanlarda, Bank of America, PNC Bank ve Wells Fargo gibi büyük kurumların adını kullanarak dolandırıcılık yapanlar, kurbanlara SMS gönderiyor. Mesajda, alıcının hesabıyla ilgili bir problem olduğu belirtiliyor ve verilen numarayı ya araması ya da yakında bir yetkilinin arayacağı söyleniyor.

Dolandırıcılar, aradıklarında, kurbanın geçmişteki banka işlemleri gibi kişisel bilgilere sahipmiş gibi davranıyor. Bu, görüşmenin gerçek olduğuna dair bir güven oluşmasını sağlıyor.

Güven sağlandıktan sonra, sahte banka temsilcisi kurbandan hesabındaki parayı çekmesini, kripto para ATM’sine yatırmasını ya da hediye kartı almasını istiyor. Sonrasında, bu paralar ve kart bilgileri dolandırıcılar tarafından çalınıyor.

Maryland eyaletinde, sadece bir hafta içinde aynı yöntemle mağdur olan kişilerin toplam zararı 95 bin doları buldu. Washington ve Pennsylvania’da da benzer olaylar rapor edildi.

Maryland’da bazı kurbanlara gelen mesajlarda, “Wells Fargo Uyarısı: 730 dolarlık Zelle transferi talebinizi aldık. Bu siz miydiniz?” gibi ifadeler bulunuyor. Kullanıcılardan ‘Evet’, ‘Hayır’ ya da ‘Dur’ şeklinde yanıtlar istenerek sürece dahil ediliyor.

Stephanie Zufall adlı bir kadın, Hanover, Pennsylvania’da yaşarken dolandırıcılara 3 bin dolar kaptırdı. Zufall, “Apple Pay üzerinden yapılan bir işlem hakkında Wells Fargo’dan geldiğini düşündüğüm bir mesaj aldım ve işlemi reddettim. Hemen ardından biri beni aradı ve tüm bilgilerime hâkimdi” şeklinde konuştu.

Sözde banka görevlisi, Zufall’a tüm parasını çekip güvenli bir hesaba aktarmasını söyledi. Parayı transfer ettikten sonra arama kesildi ve parası geri gelmedi. Wells Fargo, işlemin kendi iradeleriyle gerçekleştiğini bildiği için müdahale edemediğini belirtti.

Uzmanlar, bankaların asla kullanıcılardan para transferi ya da hediye kartı alımı gibi işlemler talep etmeyeceğini vurguluyor. Ayrıca, bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin belirli ülkelerde popüler olduktan sonra geniş kitlelere ulaşabileceği konusunda vatandaşları uyarıyor.

Related Posts

Başkent emniyeti alarma geçti: Kritik maçta görev yapacak polis sayısı belli oldu

1. Lig’de sezonun kader maçlarından biri yarın Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanacak. Saat 16.00’da başlayacak MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında Yiğit Arslan düdük çalacak. Başkent ekibi ligde kalmak, Diyarbakır temsilcisi ise Play-Off’a yükselmek için mutlak galibiyet peşinde. Maç öncesi Ankara Emniyeti alarma geçti, 2 bin 200 güvenlik görevlisi görevlendirildi.

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

1 lira bile masrafı yok, kilosu 70 TL’den satılıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

Büyükelçi Ossowski’nden İmamoğlu açıklaması: Tutuklanması diyaloğu zayıflattı, sosyal medya engeli olumsuz bir gelişme

Büyükelçi Ossowski’nden İmamoğlu açıklaması: Tutuklanması diyaloğu zayıflattı, sosyal medya engeli olumsuz bir gelişme

Almanya harekete geçti! Acil durum ilan edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti. Alman medyasında yer alan haberlere göre, Merz Avrupa Birliği’nin İşleyişine İlişkin Antlaşma’nın 72’nci maddesini …

EspressoLab, boykot çağrısı yapanlara dava açmaya başladı

CHP’nin boykot listesinde yer alan kahve zinciri EspressoLab, sosyal medya üzerinden firma için boykot çağrısı yapanlara tazminat davası açmaya başladı. Aralarında eski CHP milletvekili Hüseyin Aygün’ün de bulunduğu çok sayıda isim, EspressoLab’in kendilerinden tazminat talep ettiğini öne sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir