En sevilen siyasetçiler belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde bir isim var

Asal Araştırma, 10-14 Ocak tarihleri arasında 26 ilde bin 800 kişiyle yaptığı ankette, “Türkiye’de en beğendiğiniz siyasetçi kimdir?” sorusunu sordu. 18 yaş ve üzeri katılımcılar arasında yapılan araştırma sonucunda en popüler siyasetçi belirlendi.

MANSUR YAVAŞ BİRİNCİ SIRADA

Türkiye’nin en sevilen siyasetçisi, %19.5 ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş oldu. İkinci sırada %17.2 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü sırada ise %15.3 ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı.

Ankette CHP Genel Başkanı Özgür Özel %6 ile dördüncü sırada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli %3.8 ile beşinci sırada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ %2.6 ile altıncı sırada, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu %2.1 ile yedinci sırada, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu %1.9 ile sekizinci sırada, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan %1.7 ile dokuzuncu sırada ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan %0.5 ile onuncu sırada yer aldı.

“HİÇBİRİ” SEÇENEĞİNE YÜKSEK İLGİ

Ankette katılımcıların %18.1’i “Hiçbiri” seçeneğini tercih etti. Bu oran, listenin ilk sırasındaki Mansur Yavaş’tan sonra en yüksek oran olarak dikkat çekti. Ayrıca, katılımcıların %4.6’sı “Diğer” seçeneğini, %6.7’si ise “Fikrim yok/Cevap yok” seçeneğini işaretledi.

Related Posts

Nikol Paşinyan, Türkiye’ye geliyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın 20 Haziran’da Türkiye’ye geleceğini bildirdi.

Sağlık emekçilerinden yönetmelik tepkisi

Sağlık emekçileri, “Eziyet Yönetmeliği” olarak nitelendirdikleri düzenlemeyle maaşlarının kesintiye uğradığını belirterek Ankara’da eylem yaptı. “Sağlık bir haktır, pazarlık konusu yapılamaz” diyen emekçiler, yönetmeliğin geri çekilmesini, insani ve kamusal bir sağlık sistemi talep etti.

DEM Parti’den TBMM Başkanı Kurtulmuş’a ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Grup Başkan Vekilleri Sezai Temelli ve Gülistan Kılıç Koçyiğit ile bir araya geldi.

ABD, Türkiye’den aldığı kremayı geri çağırdı, salgına yol açmış!

Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) göre, bazı kişilerde salmonella enfeksiyonu görüldüğünün bildirilmesinin ardından Türkiye’den ithal fıstık kreması market raflarından toplatılıyor. TÜRK MARKASI SALMONELLA SALGININA YOL AÇTI USA Today’in haberine göre …

AKP grup toplantısında sürpriz misafir: Ünlü iş insanı da oradaydı

Bugün TBMM’de gerçekleşen AKP Grup Toplantısı’nda milletvekillerinin oturduğu sıralarda, ünlü iş insanı Leyla Alaton da görüldü.

Dünyanın en zengin Yahudileri belli oldu! İsrail’e para basıyorlar

İsrail’i destekleyen dünyanın en zengin Yahudileri belli oldu. İşte o zenginler…