“Erkek polis göğüslerime dokundu ben o sırada altıma kaçırdım”: Bu ifadeyi veren kadın tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye yöneticilerinin gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından yüz binlerce yurttaş yaşananları protesto etti. Protestolar sırasında ise özellikle üniversite öğrencilerinden birçok kişi de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan genç kadınlardan birinin tacize uğradığına ilişkin verdiği ifade ise gözaltında kötü muamele konusuna dikkat çekti. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, katıldığı televizyon programında üniversiteli bir kadının gözaltında tacize uğradığı iddialarını duyurdu. Tanrıkulu, genç kadının ifadesini sosyal medya hesabından da paylaştı.

Genç kadın, emniyette verdiği ifadede erkek bir polisin göğüslerine dokunarak tacize uğradığını ve korkudan o anda kendi üzerine idrarını yaptığını söyledi.

Tanrıkulu’nun paylaştığı ifadede iddialar şu şekilde yer aldı:

SENİN GÖĞÜSLERİN Mİ VAR?

“Herhangi bir kamu malına ve görevli polis kuvvetlerine yönelik mukavemetim olmadı. Yakalanmam yapılırken çok sert müdahaleye maruz kaldım. Saçımdan çekildim yerde sürüklendim. Kelepçe takmaya götürülürken ‘Seni dövmeyeceğim tamam’ deyip ambulansın arkasına götürdü. Sakallı, bıyıklı, renkli gözlü ve uzun boylu (1.85-1.90) boylarında olan erkek polis ‘Senin göğüslerin mi var?‘ diyerek göğüslerime dokundu. Ben de o esnada altıma kaçırdım. Elbisem hala idrar içinde. Sonra kadın polis geldi. Bana zorbalık ve tacizde bulunan polise ‘Tamam yeter yapma artık‘ diyerek elinden aldı. Sonra başı kapalı kırmızı yelekli kadın polis ters kelepçe ile beni yere yatırdı. Erkek polis başıma ayağı ile bastırdı. Aldığım doktor raporunda sol başımda ödem ve şişlik olduğu mevcuttur. Kadın polis tarafından gözaltı aracına bindirildim…”

KADIN POLİSLER ‘O TOPLARA GİRME’ DEDİLER

“Sonra nezarete konulduk. Ertesi akşamı sağlık kontrolüne götürülürken 4 veya 5 kadın polis olan servisle Bakırköy Sadi Konuk Hastanesine gittik. Sonra ben taciz olayını yardımcı olabilmelerini düşündüğüm için bu kadın polislere söyledim. Bana alaycı bir biçimde ‘Sakın o toplara girme orada bir sürü kadın varken sana mı yapacaklar bunu‘ dediler…”

“Yakınlarıma haber verilmediği için 24 saate yakın idrarlı kıyafetlerle bekletildim. Bahsettiğim şahıslardan şikayetçiyim.”

Gazeteci Sultan Eylem Keleş, ifadeyi veren genç kadının tutuklandığını duyurdu.

Related Posts

İstanbul görüşmeleri, onun atacağı adıma bakıyor: Herkesin gözü Putin’de

Putin’in önerdiği İstanbul görüşmeleri, liderlerin bizzat katılımı sağlanmadığı sürece başlayamadan çökmek üzere. Zelenski “Putin gelmeden İstanbul’a uçmam” derken Trump ise “ilerleme olursa gelirim” dedi. Kremlin ise hâlâ sessiz. Gözler, Rus liderin kararında.

İpek Özbey canlı yayında okudu! Ümit Özdağ’dan fesih kararıyla ilgili çarpıcı sözler

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ PKK’nın fesih sürecine ilişkin SÖZCÜ TV’de yayınlanan Kırmızı Beyaz’a özel açıklamalar yaptı. Özdağ’ın mesajını İpek Özbey canlı yayında okudu

Konya merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 18 gözaltı 8 tutuklama

Konya merkezli 5 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 18 şüpheliden 8’i tutuklandı. Yakalanan 22 düzensiz göçmen ise sınır dışı işlemleri için Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine teslim edildi.

İsrail hastaneyi hedef aldı, gazeteciyi öldürdü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda 1’i gazeteci 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Başta ABD olmak üzere batılı emperyalistlerin desteğini arkasına alan …

Bahçeli ve Demirtaş görüşmesi gerçekleşecek mi?

Dün terör örgütü PKK’nın fesih kararının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşeceği öne sürülürken, olası görüşmeye ilişkin dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.

ABD-İsrail arasında rüzgâr soğuk: Trump Netanyahu’yu aradan çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde Ortadoğu politikasında attığı adımlar Tel Aviv’de “İsrail’i devre dışı bırakma” hamleleri olarak görülmeye başladı. Son olarak Hamas ile doğrudan görüşmeler sonucunda, Gazze’deki İsrailli-Amerikalı rehine serbest bırakılırken, süreçten dışlanan Tel Aviv yönetiminde panik yaşanıyor.