ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Medyaya Sızan İran Saldırısı Raporuyla İlgili Soruşturma Başlatılması Hakkında Konuştu
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, NATO Zirvesi’ne katılmak üzere Lahey’de bulunduğu sırada Pentagon’un istihbarat kolu Savunma İstihbarat Ajansı tarafından hazırlanan ABD’nin İran’a saldırılarıyla ilgili ön raporun medyaya sızmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Hegseth, gerçekleşen hava saldırılarının İran’ın nükleer kapasitesini yerle bir ettiğini belirterek, sızdırılan raporun “çok gizli” olduğunu ve medyada çıkan haberlerin “siyasi amaçlı” olduğunu savundu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın da basın toplantısında konuşan Hegseth, bombaların hedeflerine tam isabet ederek beklenen hasarı verdiğini ve İran’ın da bunun farkında olduğunu dile getirdi.
Hegseth, raporu haberleştiren medyayı eleştirerek, İran’ın nükleer programının yok edildiğini savundu ve CNN’in gündeme getirdiği ön istihbarat değerlendirmesini reddetti.
Ancak, ABD’de hazırlanan bu değerlendirmede, İran’ın nükleer programının sadece aylarca geriye götürüldüğü belirtilmişti.
ABD Başkanı Trump, 21 Haziran’da ABD B-2 uçaklarının İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine hava saldırısı düzenlediğini açıklamış ve tesislerin tamamen yok edildiğini iddia etmişti.