Gazprom’dan Avrupa’ya uyarı: Doğal gaz depoları boş kalabilir!

Rus enerji şirketi Gazprom, Avrupa’nın güvenilir doğal gaz tedarikçilerinin azaldığını ve gelecek yaz mevsiminde yer altı depolama tesislerini doldurmakta zorluk yaşayacağını öne sürdü.

Gazprom’dan yapılan açıklamada, Avrupa doğal gaz sektöründeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

Avrupa ülkelerinin yer altı depolama tesislerindeki doğal gazı hızla tükettiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu depolarda 31 Mart itibarıyla 34,3 milyar metreküp gaz kaldığı belirtildi.

Avrupa’da depolardan çekilen gazın rekor seviyeye ulaştığı bilgisine yer verilen açıklamada, söz konusu rekorun mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarına rağmen yaşandığı vurgulandı.

Avrupa’nın, depoları doldurma dönemine önemli oranda boş depolarla başlayacağı aktarılan açıklamada, “Güvenilir gaz kaynaklarının azaldığı göz önüne alındığında, Avrupa bu yaz yer altı depolarını doldurmakta ve gelecek kışa hazırlanmakta zorlanacak.” ifadesi kullanıldı.

Ukrayna savaşı öncesinde Avrupa’nın en büyük doğal gaz tedarikçisi konumunda bulunan Gazprom, yaklaşık 50 yıl süren boru hattı yatırımlarıyla 2022’ye kadar kıtadaki pazar payını yüzde 40’a kadar çıkarmıştı.

Yaptırımlar nedeniyle müşterilerini ABD, Katar ve Norveç gibi sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarikçilerine kaptıran Gazprom, geçen yıl Avrupa’ya yaklaşık 15 milyar metreküp doğal gaz sevk ederken, söz konusu hacim 2021’de 201,7 milyar metreküp seviyesindeydi.

Related Posts

Gençlere sunulan istihdam destekleri tek çatı altında toplandı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), gençlerin iş gücü piyasasına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla istihdam teşviklerini İŞKUR Gençlik platformunda topladı.

Faiz ve enflasyon sıralaması belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? İşte gelişen ülkelerin faiz ve enflasyon listesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz verilerini açıkladı. Politika faizi haziran ayında da beklentiler doğrultusunda yüzde 46 seviyesinde sabit tutuldu. Gelişen oranlardaki faiz ve enflasyon oranları karşılaştırması ise Türkiye ekonomisinin durumunu ortaya koydu

Türkiye’nin makine ihracatı 11,5 milyar dolar oldu

Türkiye’nin makine ihracatı, yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 azalarak 11,5 milyar dolar oldu.

ATM kullanan herkesi ilgilendiriyor: Bu tuşa basmadan işleme başlamayın

Son zamanlarda ATM dolandırıcılıkları, sık sık karşılaşılan ve kullanıcıların maddi kayıplar yaşamasına neden olan bir sorun haline geldi. Farklı yöntemler deneyen dolandırıcılar, kart bilgilerini çalıyor. Bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşı karşıya kalmamak için uzmanlar ATM’ye kartı sokmadan önce İptal tuşuna basmanın olası dolandırıcılık durumlarının önüne geçebileceğini vurguluyor.

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam: Motorin ve benzinde fiyatlar gece yarısı değişti

Akaryakıt fiyatlarına gece yarısı itibarıyla zam geldi. Benzin litre fiyatına 1 lira 55 kuruş, motorin litre fiyatına ise 1 lira 88 kuruş zam yapıldı. Zam sonrası bazı şehirlerde motorin 53 TL’yi, benzin ise 52 TL’yi geçti. İşte il il güncel akaryakıt fiyatları…

Son dakika: ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed) haziran toplantısında politika faizini yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu.