Google Veo 3 yapay zekada çığır açıyor

Google’ın Yeni Nesil Yapay Zekâ Modeli Veo 3, Gerçekçi Videolar Üretiyor

Google’ın yeni nesil yapay zekâ video üretim modeli olan Veo 3, sadece birkaç kelimelik metin komutlarıyla gerçekçi videolar oluşturabiliyor. Yeni sürümle birlikte, sistem artık bu videolara ortam sesleri, insan sesi ve gerçek zamanlı fizik simülasyonları da ekleyebiliyor. Örneğin; “kalabalık bir metro vagonu” komutu verildiğinde, yalnızca görsel değil, tren sesleri, kalabalığın uğultusu ve konuşmalar da oluşturulabiliyor.

Veo 3, ağız hareketleriyle senkronize ses üretimi konusunda da iddialı. Bu da onu sinema endüstrisi için önemli bir araç haline getiriyor. Model, Google’ın yeni duyurduğu AI tabanlı film yapım aracı Flow üzerinden de erişime açık. Şimdilik yalnızca ABD’deki Gemini Ultra aboneleri tarafından kullanılabiliyor.

Google, bu gelişmeyi “yaratıcı sektörlerde kullanılabilir yapay zeka üretme vizyonumuzun bir parçası” olarak tanımlıyor.

Zorlu Bir Teknik Engel Aşıldı

Video ve sesi aynı anda yapay zekâ ile üretmek, teknoloji dünyasında bugüne dek oldukça zorlu bir mesele olarak görülüyordu. Çünkü video sabit karelerden oluşurken, ses dalga formunda ve tamamen farklı zaman ölçeklerinde işliyorlar. Bu da iki ayrı veri türünün aynı anda işlenmesini ve senkronize edilmesini son derece karmaşık hale getiriyor.

Örneğin; aynı araba, 10 km/saat hızla gittiğinde farklı, 100 km/saat hızla gittiğinde farklı ses çıkarır. Yüzeye göre de ses değişir: Taş döşeli bir yolda yürüyen atın sesi, çim üzerindekiyle aynı değildir. Veo 3, bu tür fiziksel değişkenleri dinamik olarak hesaplayabilen bir altyapıya sahip.

Google’ın yanı sıra Meta da bu alanda adım atan teknoloji devlerinden biri. Ancak Google’ın Veo 3 modeli, eş zamanlı video ve ses üretimini başarıyla gerçekleştiren ilk modellerden biri olarak öne çıkıyor.

Yapay zekâ, artık sadece görüntü değil; duyulabilen, hissedilebilen sahneler de yaratabiliyor. Bu da dijital içerik üretiminin geleceğini tamamen yeniden şekillendirebilir.

Related Posts

Bursa’da ralli heyecanı

Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi, 23-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

NASA teknolojisiyle akıllı saksılar hayat buluyor

CES 2025’te tanıtılan yenilikçi teknolojilerden biri, evde bitki yetiştirme kavramını kökten değiştiren Plantaform oldu. NASA’nın uzayda bitki yetiştirme araştırmalarından ilham alan bu akıllı saksı, sınırlı alanda, az ışıkla ve minimum çabayla taze …

SoundCloud geri adım attı

SoundCloud, bu yılın başlarında, kullanıcılarının yüklediği ses verilerini yapay zeka (AI) modelleriyle eğitmek için kullanma olasılığını belirten yeni bir düzenleme getirmişti. Bu değişiklik, birçok kullanıcı tarafından şirketin AI geliştirmesi için …

Karting heyecanı İstanbul’da başlıyor

2025 MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası’nın 2. ayağı, 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon, 10 Mayıs Cumartesi günü antrenman seanslarıyla başlayacak. 11 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00’da yarı final, saat 13.00’te ise final yarışları gerçekleştirilecek.

Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, sonunda beklenen uygulamayı iPad platformuna çıkardı. Üstelik bir telefon uygulamasının klonu değil, tamamen tablet için tasarlanmış ve optimize edilmiş.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.