Irak’ın Erbil kentinde “Türkmen Eğitim Çalıştayı” düzenlendi

Türkmen Okulları ve Öğrencileri Erbil’de Ele Alındı

Irak’ın Erbil kentinde düzenlenen çalıştayda Türkmen okulları ve öğrencilerin durumu ele alındı. Bu çalıştaya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Maarif Vakfı yetkilileri ve Türkmen eğitimciler katıldı.

Bakanlar Kuruluna Sunulan Rapor Türkmen Eğitimi ile İlgili

Aydın Maruf, Aralık 2024’teki Bakanlar Kurulu toplantısında sundukları raporun çoğunun Türkmen eğitimiyle ilgili olduğunu belirtti. IKBY’de toplamda 19 Türkmen okulu bulunduğunu ve bu okullardan emekli olan öğretmenlerin yerine yeni kişilerin tayin edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Erbil’de Türkmen okullarının çoğunlukla merkezde olduğunu ancak kentin büyüdüğünü ve nüfusun arttığını vurgulayan Maruf, okulların coğrafi dağılımı üzerinde çalışılması gerektiğini ve okulların kuruluş tarihlerinin eğitim programına dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ali Boğa ve Mertcan Öztürk için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden eski AK Parti milletvekili Ali Boğa ile Sinop Ayancık İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Öztürkiçin başsağlığı mesajı paylaştı.

“Seni işe götüreceğiz” diye kandırdığı kadını ormana götürüp öldürdü

Mersin’de “Seni işe götüreceğiz” diyerek araca bindirdiği 60 yaşındaki kadını öldüren ve ziynet eşyalarını çalan kişi ile silah temin eden kişi tutuklandı.

Balıkesir’de otomobil takla attı: Beş yaralı

Balıkesir’de meydana gelen trafik kazasında beş kişi yaralandı.

Samsun’da uyuşturucuya gözaltı

Samsun’da jandarma uyuşturucu operasyonu yaptı. Operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

Halep’te Suriyeli 500 asker zehirlendi: Can kaybı yok

Suriye’nin Halep ilinin batı kırsalında Suriye hükümetine bağlı 64. Tümen’e bağlı yaklaşık 500 asker, gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Aralarında Daron Acemoğlu’nun da bulunduğu Nobel ödüllü profesörlerden İsrail’e Gazze mektubu: Açlığı derinleştiren politikalar durdurulmalı

Aralarında Daron Acemoğlu’nun da bulunduğu Nobel ödüllü profesörlerden İsrail’e Gazze mektubu: Açlığı derinleştiren politikalar durdurulmalı