“İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırabilir”

Bağırsak Sağlığını Tehdit Eden Besinler Hakkında Uzmanlar Uyarıyor

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay, bağırsak sağlığını olumsuz yönde etkileyen besinleri açıkladı. İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırabilirken, yüksek şekerli yiyecekler bağırsak florasında dengesizlik yaratabilir ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Alkol ve kafein tüketiminin fazla olması bağırsakları tahriş edebilir, mide asidini artırabilir ve ishale neden olabilir.

“Probiyotik Gıdalar Sindirim Sistemini Rahatlatır”

Prof. Dr. Doğanay, sindirim sistemi için önemli olan beslenme tarzının mide ve bağırsakları yormaması gerektiğini vurguladı. Lif açısından zengin gıdaların, probiyotik ve prebiyotik içeren besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Lifli gıdalar sindirim sistemini düzenli çalıştırarak kabızlık gibi sorunları önlerken, probiyotikler bağırsak florasını dengeleyerek sindirim sürecini kolaylaştırır.

“Düşük Lif İçeriğine Sahip Hazır Gıdalar Zararlı Olabilir”

Prof. Dr. Doğanay, hazır gıdaların genellikle düşük lif içeriğiyle sindirimi zorlaştırabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, işlenmiş et ürünlerinin bağırsak kanseri riskini artırdığını belirtti. Yüksek şekerli gıdaların da bağırsak florasında dengesizlik yaratarak bağışıklık sistemini zayıflattığını söyledi.

“Bağırsakları Temizlemek İçin Su Tüketimi Önemli”

Prof. Dr. Doğanay, bağırsakları temizlemenin önemli olduğunu ve bunun için lifli gıdaların ve probiyotiklerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, düzenli su tüketiminin sindirim sürecine yardımcı olduğunu belirtti.

“Bağırsak Sağlığıyla İlgili Besinler Bağışıklık Sistemini Güçlendirir”

Uzmanlar, bağırsak sağlığının önemli olduğunu ve düzensiz bağırsak sağlığının çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyorlar. Kabızlık veya ishal gibi bağırsak hareket bozukluklarının dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyorlar.

“Su Tüketiminin Sindirim Sistemi Üzerindeki Önemi”

Su içmenin, sindirim sisteminin düzgün çalışması için gerekliliği vurgulanıyor. Yeterli su alımının bağırsak problemlerini önlediği ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını desteklediği belirtiliyor.

Related Posts

Sessiz tehlike: Kalbiniz hiç uyarı vermeden durabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, ani kalp ölümünün her yaşta meydana gelebileceğine dikkat çekti. Hiçbir belirti vermeyebilen bu duruma karşı koroner tomografik anjiyografi öneriliyor.

Diş ipi kullanmak sanıldığı kadar basit değil! Dişinizin tipine göre tercih yapın

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Kalp krizi ve felç riskinin azaltıyor! ‘Haftada en az bir porsiyon yenmeli’

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Deprem geçti ama korkusu kaldıysa bu uyarıya kulak verin

Klinik Psikolog Sermin Bozbağ, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yoğun kaygı yaşayan bireyleri uyardı. Psk. Bozbağ, “Deprem korkusu normaldir, ancak etkisi uzun sürüyorsa profesyonel destek alınmalı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir