Katolik Kilisesi’nin yeni ABD’li papası Robert Prevost’tan konuşmasında “barış” vurgusu

Yeni Papa Robert Francis Prevost’tan Barış Mesajı

Amerikalı papa Robert Francis Prevost, 69 yaşında Sistine Şapeli’nde takipçilerine “barış” mesajı verdi.

Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Papa Prevost, balkon konuşmasında milyonlara seslendi.

“Barış hepinizle olsun!”

Barışı vurgulayan Prevost, “Barış hepinizle olsun” diyerek diyalog yoluyla sağlam ilişkiler kurmanın önemine dikkat çekti.

Uzun yıllar Peru’da görev yapmış olan Papa Prevost, acı çekenler için Kilise’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Papa 14. Leo, “Beni Petrus’un halefi olarak seçen ve her zaman barış ve adalet arayışında olan birleşik bir kilise olarak bizimle birlikte yürüyecek olan tüm kardinal kardeşlerime teşekkür etmek istediğini” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN – İlk ABD’li Papa Robert Prevost’dan ilk sözler: Barış sizinle olsun

TIKLAYIN – İlk Amerikan papa: Yeni Papa Robert Prevost kimdir?

Related Posts

Panama: ABD ile askeri anlaşma yeniden müzakere edilmeyecek

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, protestolara rağmen ABD askerlerine Panama’daki bazı tesislere erişim hakkı tanıyan askeri anlaşmayı yeniden müzakere etmeyeceğini açıkladı.

Başkent emniyeti alarma geçti: Kritik maçta görev yapacak polis sayısı belli oldu

1. Lig’de sezonun kader maçlarından biri yarın Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanacak. Saat 16.00’da başlayacak MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında Yiğit Arslan düdük çalacak. Başkent ekibi ligde kalmak, Diyarbakır temsilcisi ise Play-Off’a yükselmek için mutlak galibiyet peşinde. Maç öncesi Ankara Emniyeti alarma geçti, 2 bin 200 güvenlik görevlisi görevlendirildi.

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

1 lira bile masrafı yok, kilosu 70 TL’den satılıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

Büyükelçi Ossowski’nden İmamoğlu açıklaması: Tutuklanması diyaloğu zayıflattı, sosyal medya engeli olumsuz bir gelişme

Büyükelçi Ossowski’nden İmamoğlu açıklaması: Tutuklanması diyaloğu zayıflattı, sosyal medya engeli olumsuz bir gelişme

Almanya harekete geçti! Acil durum ilan edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti. Alman medyasında yer alan haberlere göre, Merz Avrupa Birliği’nin İşleyişine İlişkin Antlaşma’nın 72’nci maddesini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir