Lübnan basını: Esad ailesinden 2 kişi gözaltına alındı

Beşar Esad’ın Kuzeni Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda Gözaltına Alındı

Beşar Esad’ın kuzeni Dureyd Esad’ın eşi ve kızının Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyuruldu.

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, söz konusu kişilerin sahte Suriye pasaportuyla Lübnan’dan çıkmaya çalıştığı için gözaltına alındığı bildirildi.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’ın oğlu olan Dureyd’in ailesinin daha önce de Lübnan’da mı ikamet ettiği yoksa Esad yönetiminin devrilmesinin ardından mı Lübnan’a geldiği bilinmiyor.

Konuya ilişkin Lübnan makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Fransa’da 2021’de yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarının yasa dışı kullanımından suçlu bulunan Rıfat Esad 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suriye basınında çıkan haberlerde 2021’de Beşar Esad’ın af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Samsun’da yangında mahsur kalan kişinin imdadına ekipler yetişti

Samsun’da bir evde çıkan yangında mahsur kalan kişi, kurtarıldı.

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

İspanya ordusundan Akdeniz hamlesi: BAM Furor gemisi konuşlandırıldı

İspanya Silahlı Kuvvetleri, Akdeniz’deki egemenliğini korumak adına yeni bir adım attı. İspanya Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Deniz Operasyon Komutanlığı, Buque de Accion Maritima (BAM) sınıfı Furor gemisini Velez de la Gomera Kayalığı yakınlarına …

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı: ‘Gökçek dedikodu yapıyor!’

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan mali soruşturmada, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Soruşturmada, Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda İZBETON A.Ş. ile kooperatifler arasında imzalanan bazı sözleşmelerde yapılan suçlamalara cevap veren Aslanoğlu, kooperatif konusu üzerine 3 kere yargılandığını ve beraat ettiğini söyledi.

Güneş yakıp kavuracak! İstanbul Valiliği saat vererek uyarı yaptı: Dışarıya çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5-12 Temmuz tarihleri arasında hava sıcaklıklarının ülke genelinde 4-6 derece artacağını duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orman yangınlarına karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Emeklinin beklentisi boşa düştü! 120 TL beklerken 2 kuruş yuvarladılar!

TÜİK’in yayınladığı enflasyon rakamının ardından en düşük emekli maaşı da belli oldu. Kamuoyunda 17 bin TL beklentisi varken herhangi bir artışa gidilmedi. 120 TL yuvarlama beklentisi bile karşılanmazken yuvarlama miktarı 2 kuruş oldu.