Lübnan ile İsrail ateşkesinin uzatıldığı duyuruldu

Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşması Uzatıldı, Tutukluların İadesi İçin Müzakereler Başlıyor

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD tarafından gözlemlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek.

Ayrıca açıklamada, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iade edilmesi konusunda müzakerelere başlanacağı belirtildi.

Önceki gün gerçekleşen saldırılarda, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen işgal altındaki bölgelerden çekilmeyen İsrail ordusunun neden olduğu olaylarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşması, yerel saatle 27 Kasım 2024’te 04.00’te (TSİ 05.00) yürürlüğe girdi. Anlaşma uyarınca Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine 26 Ocak’a kadar asker konuşlandırması ve İsrail ordusunun çekilmesi bekleniyordu.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana geçen sürede, İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle ateşkesi ihlal etmeye devam etti.

İsrail ordusu, 24 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Lübnan’a çekilme sürecinin planlandığı gibi 60 günden fazla sürdüğünü belirterek, buna rağmen çekilmeyi tamamlayamayacaklarını duyurdu.

Related Posts

İran’da Avrupa uyruklu bir kişi casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı

İran’da Avrupa uyruklu bir kişi casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı

Zeytinlik düzenlemesi Samsun’da protesto edildi

Zeytinliklerin madencilik projelerine açılmasını öngören yasa teklifi Samsun’da protesto edildi. Tarım Orkam-Sen Samsun Şube Başkanı Erdem Avcı teklifin doğayı, tarımı ve kırsal yaşamı tehdit ettiğini belirterek, “Bu bir talan planıdır” dedi.

İran Yüksek Güvenlik Konseyi’nden ateşkes açıklaması: Zamanında ve orantılı yanıtlarımız, İsrail’i tek taraflı ateşkese zorladı

İran Yüksek Güvenlik Konseyi’nden ateşkes açıklaması: Zamanında ve orantılı yanıtlarımız, İsrail’i tek taraflı ateşkese zorladı

Yargıtay’dan SGK Uzmanı Ali Tezel için karar

Yargıtay, sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel’e terör örgütüne yardım suçundan verilen hapis cezasını delil yetersizliğinden bozdu.

Trump’tan sert uyarı: İzliyorum! Yapmayın…

ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine saldırmasının ardından Tahran yönetimi misilleme olarak Hürmüz Boğazı’nı gemi geçişine kapatma seçeneği üstünde duruyor. ABD Başkanı Donald Trump, İran hükümetinin bu kararı alma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle …

İran düşürülen İsrail İHA’larının sayısını açıkladı

İran, 13 Haziran’dan bu yana İsrail saldırılarında 130 insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü açıkladı.