Özel’in sokağa çıkma çağrısına MHP’den tepki: Özgür Özel, darbecilerin papağanlığına soyunmuştur

Özgür Özel’in Asgari Ücret Açıklamasına MHP’den Tepki

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklanan asgari ücrete ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Artık sokağa çıkmanın ve hakkını almanın zamanıdır. Bir milyon kişi meydana iner rejim değişir. Ben meydana inip rejim değiştirelim demiyorum. Biz meydana inelim rejim zaten değişecek. Bir milyon kişi inip de erken seçim mitingi yaptığında o sandığı bizden kaçıramazlar. Hedef belli: bütün bir muhalefet. Erdoğan, dün gece milyonlarca AK Partili, MHP’li asgari ücretli seçmenini satmıştır.”

MHP Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Özel’in bu açıklamasına sosyal medya hesabından sert bir tepki gösterdi. Büyükataman, Özel hakkında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet değerlerinden tam anlamıyla kopmuş olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir TV programında ‘Biz bir milyon kişi meydana inelim rejim değişir’ ‘artık sokağa çıkmanın zamanıdır’ gibi ifadeler kullanarak demokrasiden umudunu kestiğini ve iktidarı antidemokratik uygulamalarda aradığını bir kez daha itiraf etmiştir. Özgür Özel’in kullandığı bu ifadeler Cumhur İttifakı’nın ve millet iradesinin karşısında hezimete uğrayan yabancı başkentlerin ağzıdır.”

Büyükataman ayrıca, Özel’in Türkiye’yi demokrasi dışı uygulamaların karanlığına mahkum etmeyi planlayan emperyalizmin sözcülüğünü üstlendiğini belirtti. Özgür Özel’in milletin iradesine ipotek koymak isteyen darbecilerin papağanlığına soyunduğunu savundu.

CHP lideri Özel’e yönelik tepkisini sürdüren Büyükataman, Türkiye Cumhuriyeti’nin sokak tehditlerine boyun eğmeyeceğini vurguladı. Özgür Özel’in CHP’nin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştığını iddia eden Büyükataman, partinin Cumhuriyetimiz ile kavgalı olduğunu savundu.

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

İspanya ordusundan Akdeniz hamlesi: BAM Furor gemisi konuşlandırıldı

İspanya Silahlı Kuvvetleri, Akdeniz’deki egemenliğini korumak adına yeni bir adım attı. İspanya Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Deniz Operasyon Komutanlığı, Buque de Accion Maritima (BAM) sınıfı Furor gemisini Velez de la Gomera Kayalığı yakınlarına …

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı: ‘Gökçek dedikodu yapıyor!’

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan mali soruşturmada, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Soruşturmada, Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda İZBETON A.Ş. ile kooperatifler arasında imzalanan bazı sözleşmelerde yapılan suçlamalara cevap veren Aslanoğlu, kooperatif konusu üzerine 3 kere yargılandığını ve beraat ettiğini söyledi.

Güneş yakıp kavuracak! İstanbul Valiliği saat vererek uyarı yaptı: Dışarıya çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5-12 Temmuz tarihleri arasında hava sıcaklıklarının ülke genelinde 4-6 derece artacağını duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orman yangınlarına karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Emeklinin beklentisi boşa düştü! 120 TL beklerken 2 kuruş yuvarladılar!

TÜİK’in yayınladığı enflasyon rakamının ardından en düşük emekli maaşı da belli oldu. Kamuoyunda 17 bin TL beklentisi varken herhangi bir artışa gidilmedi. 120 TL yuvarlama beklentisi bile karşılanmazken yuvarlama miktarı 2 kuruş oldu.

Belediye duyurdu: 4-5 Temmuz’da denize girmek yasaklandı

Giresun’da olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek 4-5 Temmuz 2025 tarihlerinde yasaklandı.

İstanbul’da da yangın başladı! Sultangazi Kent Ormanı’nda yangın çıktı

Sultangazi Kent Ormanı’nda, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.