Taşınmaz satışı ve miras paylaşımında noter ücretleri yükseliyor

Adalet Bakanlığı Yeni Düzenlemeyle Noterlik Ücretlerini Artırıyor

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle noterlik işlemlerine ilişkin ücretlerde önemli bir artış yaşanacak. Tapu sahipleri ve miras paylaşımı yapacak kişileri yakından ilgilendiren bu değişiklikler, 2025 yılından itibaren yürürlüğe girecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Noterlik Ücret Tarifesi’ne göre, birçok alanda %43,93’lük bir zam artışı gerçekleştirildi. Yeni tarifeler, taşınmaz satışları, miras paylaşımı ve diğer noterlik işlemleri gibi birçok alana etki edecek.

2025 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi’ne göre, noterler gerçekleştirdikleri işlemlerden aldıkları harçların %30’u kadar noter ücreti talep edecek. Taşınmaz satışlarında noter ücreti, satış bedelinin binde biri olarak belirlenirken, miras paylaşımı ve diğer noterlik işlemleri için de yeni ücret tarifeleri belirlendi.

Yeni Ücret Tarifeleri Detayları

  • Taşınmaz satışlarında noter ücreti, satış bedelinin binde biri olacak ve 500 TL ile 4.000 TL arasında değişiklik gösterecek.
  • Miras paylaşımı işlemlerinde vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemeleri için noterler 2.016,38 TL ücret talep edecek.
  • Diğer noterlik hizmetlerinde çeviri, karşılaştırma ve elektronik işlemler için de yeni ücretler belirlendi. Çeviri işlemleri için her sayfa için 505,81 TL ücret alınacak.
  • Elektronik ortamda yapılan işlemler için ayrıca veri tespiti ücretleri de güncellendi. 1 MB’a kadar olan işlemler için 27,27 TL, sonraki her 1 MB için ise 13,64 TL ek ücret uygulanacak.

Ayrıca, defter açılış onayları, tapu devirleri, miras tescil işlemleri için belirlenen sabit ücretler ve noterlerin daire dışı işlemleri için günlük yol ödeneği de yeniden düzenlendi. Bu değişikliklerle noterlik işlemlerinde önemli bir maliyet artışı bekleniyor.

Related Posts

İsrail Savunma Bakanı’ndan itiraf: Batı Şeria’da Yahudi bir İsrail devleti kuracağız

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, bugün yaptığı bir açıklamada işgal ettikleri Batı Şeria’da “Yahudi bir İsrail devleti” kuracaklarını söyledi. İsrail dün, Batı Şeria’da 22 yeni illegal yerleşim birimi kurduğunu açıklamıştı. MACRON’A TEPKİ GÖSTERDİ …

ABD Başkanı alay konusu oldu: Trump, ‘her zaman geri adım attığını’ duyunca küplere bindi

Trump’ın ticaret kararlarına yönelik “Trump always chickens out” yani “Trump her zaman geri adım atar” ifadesi, Wall Street’te dalga konusu oldu. ‘TACO’ kısaltmasıyla simgeleşen eleştiri Başkan’ı öfkelendirdi. Oval Ofis’te gazeteciye sert tepki veren Trump, sosyal medyada da “Bay Nazik Adam olmak buraya kadarmış” diyerek rest çekti.

Özgür Özel Erdoğan’a yeni Anayasa şartını açıkladı

Muhalefete yeni Anayasa çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP lideri Özel’den cevap geldi.

Numan Kurtulmuş, DEM Parti dahil 5 partiyi ziyaret edecek

Numan Kurtulmuş, DEM Parti dahil 5 partiyi ziyaret edecek

Kazakistan lideri Tokayev, küresel çapta artan çatışmalara dikkat çekti: ‘BMGK’nin yapısı değiştirilsin’ çağrısı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Birleşmiş Milletlerde (BM) milyarlarca insanı etkileyen kritik kararların, sadece birkaç ülke tarafından alınmaması gerektiğini belirtti. Tokayev, geçen yıl dünyadaki 52 ülkede silahlı çatışmanın yaşandığını, şiddet kaynaklı ekonomik kayıpların 19 trilyon dolara ulaştığını kaydetti.

Okyanusun ortasında hayatta kalma mücadelesi: Sakarya’dan Pasifik’e film gibi yolculuk

Denizcilikle herhangi bir ilgisi olmayan Cengiz Arslanoğlu, Sadun Boro’dan etkilenerek teknesiyle Sakarya’dan Pasifik Okyanusu’na açıldı. Burada çeşitli badireler atlatan Arslanoğlu, hayatta kalma hikayesini Arena’da anlattı.