Türkiye, Lahey Grubu’nun Eylem Planı’nı İmzalamadı

Türkiye, Lahey Grubu’nun İsrail’e Karşı Yaptırımlarını İmzalamadı

Türkiye geçen hafta, Lahey Grubu’nun İsrail’e karşı uygulanacak yaptırımları içeren altı maddelik Eylem Planı’nı imzalamadı. Bazı muhalefet partileri ve muhafazakar çevreler bu durumu sert şekilde eleştirdi.

Muhalefet, hükümetin tepkisinin yetersiz olduğunu, somut adımlar atmadığını iddia etti. Dışişleri Bakanlığı ise eleştirilere cevap vererek Türkiye’nin İsrail’e karşı Bogota’da alınan kararların ötesinde yaptırımlar uyguladığını belirtti.

Lahey Grubu, 2025’te Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e karşı aldığı kararların uygulanması amacıyla kuruldu. Grubun altı maddelik eylem planı yalnızca 12 ülke tarafından imzalandı.

Türkiye’nin dış ticaret verileri hakkında ise muhalefet partileri farklı görüşler ileri sürüyor. Dış Politika Koordinatörü Uzgel, Türkiye’nin adımını sürpriz olarak nitelendirirken, Dışişleri Bakanlığı tedbirlerin çoğunu zaten uyguladıklarını savundu.

Öte yandan, 25 ülke İsrail’i kınayarak Gazze’deki acıları ve sivillerin öldürülmesini endişe verici olarak değerlendirdi. İngiltere ve Fransa gibi ülkeler de açıklamaya destek verdi.

Related Posts

Taksici Kardeşinden Acı Açıklama

Sefer Kaya’nın kardeşi, her gün çıkarken helallik istediklerini ve tehlikeye göz yumduklarını bildirdi.

Elazığ’da Kavurmalı Çiğköfte Dönemi

Elazığ’daki lokanta, çiğköfte ile kavurmayı birleştirerek yeni bir lezzet yarattı.

İngiltere’de “at yarışı grevi” kararı

İngiltere’de at yarışı sektörü, 10 Eylül’de bir günlük grev düzenleyerek önerilen yarış bahisleri vergisi artışına karşı çıkacak.

Ukrayna: “Savaştan sonra ordumuz hemen küçülmeyecek”

Ukrayna Savunma Bakanı Şmıhal, savaş sona erdikten sonra Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde ani bir küçülme olmayacağını açıkladı.

Amedspor’dan sürpriz transfer: Emrah Başsan imzaladı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler, futbolcu Emrah Başsan ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Şanlıurfa’da Trafik Cezaları

Şanlıurfa’da pet şişe ile direksiyon kullanana 39 bin lira, sol şeridi işgal edene 9 bin lira ceza.