Ülkenin en büyüğüydü… İflas başvurusunda bulundu

Restoran İşletmecileri Faiz Oranlarından Etkilendi

Son zamanlarda Mart 2022’den bu yana sürekli artan faiz oranları, borç yükü ağır olan restoran işletmecileri üzerinde baskı oluşturarak kredi geri ödemelerini zorlaştırdı. Bunun yanı sıra, Covid-19 pandemisi sonrasında artan enflasyon ve yoğun rekabet de sektördeki zorlukları artırdı.

Hwy 55 Burger Shakes & Fries zincirinin ana şirketi olan The Little Mint Inc., markasını genişletme sürecinde artan maliyetlerle karşı karşıya kalarak pandemi sonrası yaşanan iş gücü sıkıntıları nedeniyle 31 Aralık 2024’te iflas koruma başvurusunda bulundu. Şirket, iflas başvurusu yapmadan önce 13 kurumsal şubesini kapatma kararı aldı. The Little Mint, Güneydoğu bölgesinde 22 kurumsal Hwy 55 şubesi ve 71 franchise şubesi işletiyordu.

Buna ek olarak, süpermarket zinciri Hy-Vee Inc., mağazalarında işlettiği 79 Wahlburgers fast-food franchise şubesini kapatma kararı aldı ve bunun yerine kendi Market Grille restoranlarını açacağını duyurdu. Hy-Vee iflas başvurusunda bulunmazken, kapatma kararı Wahlburgers ile karşılıklı anlaşma sonucunda alındı. Wahlburgers CEO’su, Hy-Vee’nin işlettiği şubelerin performansından memnun olmadıklarını ve bu şubelerin zincirin genel satışlarındaki payının oldukça küçük olduğunu belirtti.

Burger King franchise işletmecisi olan Consolidated Burger Holdings LLC ve iki iştiraki ise Nisan 2025’te Florida ve Georgia’da faaliyet gösteren 57 şubesi için iflas koruma başvurusunda bulundu. Florida’nın Destin şehrinde merkezli olan bu franchise işletmecisi, bir dönem 75 şube ve bin 500 çalışan ile faaliyet gösteriyordu.

Ülkenin en büyük fast-food zinciri Subway de sektördeki zorluklardan nasibini aldı. Roark adlı özel sermaye fonuna yaklaşık 9,6 milyar dolara satılan Subway, 2016-2024 yılları arasında dokuz yıl boyunca şube sayısında düşüş yaşayarak bu süreçte net 7.616 şubesini kapattı.

Related Posts

Ömer Çelik’ten Erdoğan’ın ‘tarihi konuşması’ öncesi davet…

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın sabah saat 10.00’da açıklamada bulunacağını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızı yarın sabah konuşmayı dinlemeye davet ediyoruz” dedi.

Bakan Fidan’dan dikkat çeken KCK vurgusu: ‘Teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasın ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Perinçek’ten silahların yakılmasına itiraz: O silahlar da silahları bırakanlar da Türkiye’ye gerekli; silah arkadaşı olacağımız sürece giriyoruz

Perinçek’ten silahların yakılmasına itiraz: O silahlar da silahları bırakanlar da Türkiye’ye gerekli; silah arkadaşı olacağımız sürece giriyoruz

1 milyon TL’lik kuyumcu soygunu: Gürcistan’a kaçarken yakalandılar

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir kuyumcudan yaklaşık 1 milyon TL değerinde ziynet eşyası çalan 3 Gürcistan uyruklu şüpheli, Sarp Sınır Kapısı’ndan çıkış yapamadan yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AKP’li belediye başkanına cinsel saldırıdan hapis! 27 yaşındaki kadına kabus olmuş

CHP’li belediyelere düzenlenen yeni operasyonlarla belediye başkanları tutuklanmaya devam ederken yerel seçimlerde AKP’den Ordu Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’in, cinsel saldırı suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Rusya’da iflas eden, işçi kampına gönderilecek

Rusya, savaşın yol açtığı iş gücü açığını kapatmak için hafif suçlardan hüküm giyen binlerce kişiyi işçi kamplarına gönderecek. Yeni yasayla reşit olmayanlara sigara satan ya da iflas edenler dahi ıslah merkezlerinde yıllarca çalıştırılabilecek.