Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: Partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Mustafa Yeneroğlu’nun İstifasını Değerlendirdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mustafa Yeneroğlu‘nun istifasına ilişkin olarak kendisinin bu istifadan daha önceden haberdar olduğunu belirterek, “Bizim partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz. Bizim AK Parti’den ayrılışımızın köklü sebepleri var” dedi.

Sözcü TV’de gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Babacan, Yeneroğlu’nun istifası ile ilgili şunlara değindi.

“Bizler üzüldük kuşkusuz. Bütün arkadaşlarımız üzüntü duydu. Mustafa Bey bizim kurucularımızdan, çok büyük emeği oldu. Mustafa Bey mesele haksa çok büyük hassasiyeti olan bir arkadaşımız. Tüm çalışmalarını duygu yoğunluğuyla yapan bir arkadaşımız. Mustafa Bey’in Türkiye’ye katkıları devam edecektir.”

“Bizim dostluğumuz onunla baki olur. Umarım kendisi için bir başka başlangıç olur. Benden helallik dilemişti. Ben yine buradan canlı yayında da söyleyeyim.”

“Benim şahsi hakkın sonuna kadar helal olsun. Partili olmasa da bizim çalışmalarımıza katkı veren çok insan var. Eminim ki biz de Mustafa Bey’in çalışmaların istifade etmeye devam edeceğiz.”

“Bizim AK Parti’den Ayrılışımızın Köklü Sebepleri Var”

Milletvekillerinin AKP’ye katılma ihtimaline karşın sorulan soruya da yanıt veren Babacan, bunun söz konusu olmadığını açıklayarak şunları söyledi.

“Bizim partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak, herhangi bir arkadaşımız olmaz. Bizim AK Parti’den ayrılışımızın köklü sebepleri var. Türkiye’deki adaletsizlikler, yolsuzlukla mücadele konusu… Bunlarla ilgili hiçbir değişiklik yok. Bu sebepler aynen durduğuna göre benim ya da başka arkadaşlarımızın AK Parti’ye dönmesi söz konusu olmaz. Tutarsızlık olur.”


Sorgu: Bir Kız Çocuğu Neden Babasını Öldürmek İster?



Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Azerbaycan Hükümeti Kaynakları: Uçağın Düşmesine Rus Hava Savunma Sistemi Neden Oldu

TIKLAYIN – Narin Güran Davası | Aile Meclisinin Toplantı Videosu Mahkemede İzletildi: Çobanı Önce Darbedip, Sonra Saat Hediye Etmişler

TIKLAYIN – MHK’den Devrim Niteliğinde Karar: Hakem Atamalarında Sistem Değişiyor

TIKLAYIN – Erdoğan’ın Asgari Ücret Paylaşımına Cevap Yazmıştı: 2 Kere Gözaltına Alınan Kadir İpek Tutuklandı

TIKLAYIN – Şakir Paşa Ailesi Dizisinin Köşkü Kül Oldu: Sabotaj İhtimali Değerlendiriliyor

TIKLAYIN – CHP’de “Bildiri Krizi”; 13 Milletvekili Metnin Dilini “Ağır” Buldu, Değişiklikten Sonra Imzacı Sayısı Yükseldi İddiası!

TIKLAYIN – İpek Kıraç’ın Açtığı Vasi Davasında, “İnan Kıraç Hangi Toplantıda Olduğunun Farkında Değildi” Belgesi

TIKLAYIN – Merkez Bankası 22 Ay Sonra Faizi İndirdi

Related Posts

Rusya’dan Sumi’ye İHA saldırısı

Rus ordusu, Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Sumi kentine insansız hava araçlarıyla saldırdı.

Gaziantep’te ağzında sigara ile tanker kapağını açtı! Sonrası korkunç…

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, bir yağ fabrikasında meydana gelen tanker patlamasında 27 yaşındaki Bekir A. ağır yaralandı.

MEB açıkladı: LGS sınav giriş bilgileri erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 15 Haziran Pazar günü yapılacak merkezi sınavın giriş bilgilerinin yayımladığı duyuruldu.

Kurban bayramı için kritik et uyarısı: Bu şekilde tüketirseniz büyük risk taşıyor…

Kurban Bayramı’nda etin sağlık sorunlarına yol açmaması için dikkatli tüketilmesi gerektiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, “Etler kesildikten hemen sonra değil, en az bir gün bekletildikten sonra tüketilmeli. Özellikle mide, bağırsak ve karaciğer hastalarının beslenmelerine özen göstermeleri gerekli” dedi.

Dev firmada pilot krizi büyüyor: Bin 400 uçuş iptal edildi

İsviçre’nin ulusal hava yolu şirketi Swiss, pilot eksikliği nedeniyle Ekim ayına kadar yaklaşık bin 400 uçuşu iptal edeceğini açıkladı.

İsrail, üçüncü kez yardım sırasındaki Filistinlere ateş açtı

İsrail askerlerinin Refah’ta yardım arayan sivillere ateş açması sonucu üç Filistinli hayatını kaybetti. Olay, insani yardım dağıtımının güvenliğine dair kaygıları yeniden alevlendirdi. İsrail ordu yetkilileri uyarı ateşi açıldığını savundu. BM Genel Sekreteri ise bağımsız soruşturma çağrısı yaptı.