Organ Satışı Tartışmaları Devam Ediyor
Son zamanlarda ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte geçim sıkıntısı yaşayan bireylerin organ satışı konusundaki çaresizlikleri artmaktadır. Eskiden sadece filmlerde gördüğümüz bu tür hikayeler, artık sosyal medyada, ilan sitelerinde ve iletişim gruplarında karşımıza çıkmaktadır. Türk Ceza Kanunu’na göre organ satışı, alımı ve aracılığı suç olup, bu suçtan 9 yıla kadar hapis cezası bulunmaktadır. Ancak bazı insanlar çaresizlik içinde farklı çözüm yolları aramaktadır.
BİR KİŞİNİN BÖBREĞİ 1 MİLYON TL’YE SATIŞTA
Bazı kişiler, organlarını satışa çıkarırken farklı fiyat teklifleri vermekte ve ciddiyetle satışa çıkarmaktadır. Hatta bazı kişiler, organlarını satmaya karar verirken “Böbreğimi satmak istiyorum” ya da “Karaciğerimi vermeye hazırım” gibi açıklamalarda bulunmaktadır. Örneğin, bir kişi “Benim niyetim ciddi. Satma nedenim maddiyat. Gerçekten düşünüyorsanız fiyatı konuşabiliriz. 1 milyon lira istiyorum” diyerek organını satışa çıkarmıştır.
SON DURUMDA İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞIYOR
İstanbul’da ticaretle uğraşan üç çocuk babası H.Ç. ise ekonomik krizle birlikte yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle organ satışı düşüncesine sıcak bakmaktadır. H.Ç., “Battıktan sonra zaten asgari ücretle çalışmaya başladım. Hem borç ödüyorum hem ev geçindirmeye çalışıyorum. Sadece borçlarım bitsin, aileme yük olmayayım istiyorum. Sadece böbreğim değil, isteyen olursa karaciğerimi de veririm” açıklamasında bulunmuştur.
İlanlardan Bazıları:
- Böbreğini satmak isteyen başa ulaşsın yüksek satmak isteyen sağlık sorunu olmayan
- Kumar borçlarımdan dolayı böbreğimi satmak istiyorum sıfır negatif yaş 26
- Borçtan dolayı böbreğimi satmak istiyorum